Trending:


Seyir halindeyken alev alan araç yandı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde seyir halindeki otomobil, çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.


Bayramın akaryakıt bilançosu: En çok benzin ve motorin satışı yapılan iller

Türkiye'de Kurban Bayramı'nı da içine alan tatil sürecinde toplam 659 milyon 257 bin 964 litrelik benzin ve motorin satışı yapıldı. 8 günlük tatil sürecinde 473 milyon 307 bin 998 litre motorin, 185 milyon 949 bin 966 litre de benzin tüketildi.


Maddi hasarlı trafik kazası cinayetle bitmişti, Yargıtay beraat kararını bozdu

Kocaeli'de maddi hasarlı trafik kazası sonrası anlaşmak için buluşan taraflardan birinin öldürülmesine ilişkin davada sanık hakkında beraat kararı verilmişti. Kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından sanığın yargılanmasına yeniden devam edildi.


McLaren, hâlâ yüksek hızlı virajlar için "yapılacak işler" olduğunu düşünüyor

McLaren, 2024 Formula 1 arabasında yapacakları bir sonraki geliştirmede nereye odaklanacaklarını açıkladı.


Otomobil kavşakta tıra çarptı

Yalova-Bursa karayolunda kavşaktan karşıya geçen tıra otomobil çarptı. Kazada otomobildeki 4 kişi yaralandı.


Uyarmak için aracından indi, bıçaklanarak hastanelik oldu

Konya'da alkolü olduğu iddia edilen motosiklet sürücüsü, aracından inerek kendisini uyaran sürücüyü bıçakla yaraladı.


Akıl almaz kaza kamerada

Mersin'de hafif ticari aracın minibüsü sollaması sırasında sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarında yürüyen genç kıza çarpıp köprüden aşağı düşürmesi sonucu 1 kişi yaralandı. Akıl almaz kaza güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülenirken, sürücünün alkollü olduğu ileri sürüldü.


TEXACO AMS, Avrupa Binek Otomobiller Dayanıklılık Serisi'nde şampiyonluğa ulaştı

Avrupa Binek Otomobiller Dayanıklılık Serisi'nde yarışan Türk ekibi TEXACO AMS, takımlar klasmanında şampiyonluğu elde etti.


Elektrik dağıtım şirketi personeli 3 işçi yaralandı

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde elektrik akımına kapılan elektrik dağıtım şirketi çalışanı 3 işçi muhtelif yerlerinden yanarak yaralandı.


Yenileri yerini dolduramıyor, yaklaşık yarım asırdır hizmetine devam ediyor

Sivas'ın Zara ilçesinde bir zamanlar makam aracı olarak kullanılan 40 yıllık araç, belediye hizmet aracı olarak görevine devam ediyor.


Serviste korku dolu anlar: Elinde bıçakla kapı ve camı yumrukladı

Antalya'da bir kişi, tartıştığı sürücünün kullandığı servis minibüsüne saldırdı. Elinde bıçak olduğu iddia edilen kişi, minibüsün şoförünü indirmeye çalışırken serviste yaşanan korku dolu anlar kameralara yansıdı.


Togg en değerli markalar listesinde 20'nci sırada

Togg, Brand Finance'ın 'Türkiye 125-Türkiye'nin En Değerli Markaları' listesinde 20'nci, İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500 listesinde ise 42'nci sırada yer aldı.


Leclerc, Ferrari'nin sorunlarını ne zaman çözeceğinden emin değil

Charles Leclerc, Ferrari'nin yüksek hızlı virajlardaki performans sorunun hemen çözülmeyeceğini düşünüyor. Ancak Leclerc, Avusturya'da en önde rekabet etmeyi hedefliyor.


Sivas’ta otomobil sayısı 100 bini geçti

Sivas’ta nisan ayında 191 bin 261 olarak açıklanan motorlu kara taşıtı sayısı mayısta 192 bin 731’e yükseldi. Kentte trafiğe kayıtlı taşıtların 100 bin 242’sini otomobil oluşturdu.


Otomobil alacaklar dikkat: Süre uzatıldı, bayilerin kampanyaları ne olacak?

Otomobil alacaklar dikkat: Süre uzatıldı, bayilerin kampanyaları ne olacak?


Porsche Turbo: Yarım yüzyıllık bir inovasyon ve performans simgesi

1974'te Porsche, ilk 911 Turbo modeliyle saf motor sporları teknolojisini performans ve lüksün eşsiz bir kombinasyonu olarak yollara taşıdı; bu durum otomotiv tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birini oluşturdu


Norris: "Her hafta sonu kendime güveniyorum"

Lando Norris, her yarış hafta sonunda kendine güvendiğini dile getirse de McLaren'in Red Bull ile aynı seviyeye gelebilmesi için yüksek hızlı viraj performansını geliştirmesi gerektiğini düşünüyor.


13.3 trilyon liralık satış yapıldı

Türkiye'de 2023'te 1 milyon 203 bin 933 otomobil, 9 milyon 986 bin 534 ev tipi buzdolabı ve dondurucu üretildi. Girişimlerin ürettikleri ürünlerden yaptıkları satış, toplamda 13 trilyon 325 milyar 110 milyon lirayı buldu.


Motosiklet tırın altına girdi: 1 ölü 1 yaralı

Düzce'de motosikletli tırın altına girdi. Kazada motosiklette yolcu olarak bulunan Fidan Bilge hayatını kaybetti.


Verstappen: "2025'te Red Bull ile yarışacağım"

Hollandalı dünya şampiyonu, takımın 2024 sezonunun başında yaşadığı yönetimdeki karmaşanın ardından Red Bull ile geleceği hakkında en net yanıtını verdi.


Ters yönde ilerleyen sürücünün faciaya davetiye çıkarttığı anlar kameraya yansıdı

Gümüşhane-Trabzon karayolunda ters yönde hareket eden otomobilin faciaya davetiye çıkarttığı anlar başka bir aracın kamerasına yansıdı.


Tunceli-Ovacık kara yolu yarın ulaşıma kapatılacak

Tunceli Valiliği kentte ilk defa düzenlenen ve 4 gün sürecek MotoFest etkinlikleri kapsamında Tunceli-Ovacık kara yolu yarın ulaşıma kapanacağını duyurdu.


Yaz aylarında motosiklet kullanımına ve bakımına dikkat

Erzincan’da uzun yıllardır motosiklet satışı ve tamiri yapan Ali Kilit, yaz aylarında artan motosiklet kullanımına dikkat çekerek sürücüleri düzenli olarak bakımlarını yapmaya davet etti.


Tunceli'de MotoFest heyecanı başladı

Tunceli'de ilk defa düzenlenen ve 4 gün sürecek MotoFest etkinlikleri başladı.


Türkiye’de 2023 yılında 1 milyon 204 bin otomobil üretildi

Türkiye’de 2023 yılında 1 milyon 203 bin 933 adet otomobil, 9 milyon 986 bin 534 adet ev tipi buzdolabı ve dondurucu üretildi.


Isparta’da otomobil ve hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Isparta’nın yalvaç ilçesinde otomobil ve hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.


Beşiktaş, teknik ekibine 2 yeni isim kattı

Siyah-beyazlı kulüp spor bilimi uzmanı ve performans antrenörü isimlerin ekip


Tekirdağ’da asfalt yol çöktü: Kamyon yola saplandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde hafriyat kamyonun geçişi esnasında asfalt yol çöktü. Çukura saplanan kamyon, iş makineleri vasıtasıyla kurtarıldı.


Türk otomotiv devi üretime ara veriyor

Türk otomotiv defi Tofaş, Bursa fabrikasında planlı bakım-onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki seyir sebebiyle 16 Temmuz-20 Ağustos 2024 tarihleri arasında üretime ara verecek.


Otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

Karabük'te motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.


Otomobilin Oscar'ı Togg'a

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve ‘Türkiye'nin Otomobil Oscar'ı' olarak adlandırılan ‘Türkiye'de Yılın Otomobili 2024' yarışmasını Togg T10X kazandı.


Pramac Ducati'den ayrılarak Yamaha'nın uydu takımı olacak!

Pramac, Yamaha ile ortaklık kurmak için 2024 sonunda 20 yıllık Ducati birlikteliğini sona erdirecek. Bu yeni oluşum, Toprak Razgatlıoğlu'nun yeni takımı olabilir.


Mersin'de change araç şebekesine operasyon

Mersin’de çalıştı ve hacizli araçların şase ve motor numaralarının ağır hasarlı araçlarınkiyle değiştirildiği bilgisi üzerine ekipler çalışma başlattı. Ekipler, çalıntı, hacizli/yakalamalı, gümrük kaçağı araçlara, ağır hasarlı aynı tip, model, renk ve marka araçların şase ve motor numarasının uyarlanarak trafiğe çıkarılıp 3’ncü kişileri satıldığı belirlendi. 6 Şubat'la başlayıp pik yaptı! 'Change araç' kabusu: Porsche'u bile böyle yutturdular,...


Elektrikli BMW'ler, şanzıman hissini simüle edecek

M departmanı, çalışmalara son hız devam ediyor.


Araç satışında 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması uygulaması uzatıldı

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe '6 ay-6 bin kilometre' ve 'ilan kısıtlaması' uygulamalarının 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını bildirdi. Araba piyasasında dikkat çeken gelişme yaşandı. Araç alma planı yapanların yakından takip ettiği düzenleme ile ilgili tarih değişikliği yapıldı. Genel Güvenlik Yönetmeliği kapsamına girmeyen araçların son satış tarihi 7 Temmuz 2024'ten 31 Ağustos 2024 tarihine ertelendi. Peki araba fiyatları düzenlemeden...


Ferrari'nin elektrikli test aracı, sahte egzozları ile casuslara yakalandı

Geleceğe kısa bir ön bakış.


Otomobillerin aynalarına dadanan motosikletli hırsız kamerada

Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe’de park halinde bulunan araçların ayna ve konsollarını çaldığı gerekçesiyle gözaltına alınan motosikletli hırsız tutuklandı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.


Togg iki prestijli listenin üst sıralarında yer aldı

ilk aracı T10X'i Türkiye'nin 81 ilinde Nisan 2023'ten itibaren kullanıcılarıyla buluşturan Togg, küresel ve yerel prestijli listelerin üst sıralarında yer alıyor. Togg iki prestijli listenin üst sıralarında yer aldı.


Çukurca'da park halindeki otomobil alev aldı

Çukurca'da park halindeki otomobil alev aldı Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde park halindeyken alev alan otomobil, yangında kullanılamaz hale geldi. Fotosafari festivali için ilçeye gelen Yaşar Aşkan'a ait 34 FH 0938 plakalı araç, öğle saatlerinde park halindeyken bilinmeyen nedenle motor kısmından alev aldı. Çevredekileri...


Bayburt’ta gelin arabası ile traktör çarpıştı: 7 yaralı

Bayburt’ta gelin arabası ile traktörün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında aralarında gelin ve damadında bulunduğu 7 kişi yaralandı.


Otomobil alım satımı süsüyle tefecilik: 127 milyonluk vurgun

İzmir'de otomobil alım satımı süsü vererek tefecilik yapan 14 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 6 adet tüfek, 3 adet tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 115 adet fişek ve kartuş, mağdurlara ait evraklar ve dijital materyaller ele geçirildi. Şüphelilerin toplamda 46 kişiyi mağdur ederek 127 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.


Seyir halindeki otomobil takla attı: 2 yaralı

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla atarak yol kenarına savruldu, kazada 2 kişi yaralandı.


Sainz: "Geleceğim hakkında yaptığım görüşmeler, bana çok az kişiye güvenmem gerektiğini öğretti"

Carlos Sainz, geleceği hakkında diğer takımlarla yaptığı görüşmelerin ona Formula 1'in manzarasının ne kadar "zorlu" olabileceğini ve padokta 'çok az' kişiye güvenmesi gerektiğini öğrettiğini düşünüyor.


Beylikdüzü’nde abartı egzoz kullanan sürücü kamerada

Beylikdüzü'nde abartı egzoz kullanarak gürültü yapan aracın sürücüsü yakalandı. Sürücüye 6 bin 439 lira ceza kesildi.


Sahte sürücü belgesine 58 bin lira ceza

Antalya'nın Alanya ilçesinde sahte sürücü belgesi kullanan kişiye 58 bin 187 lira para cezası verilirken, kullandığı araç trafikten 60 gün süreyle men edildi.


Yerli araçlarda ‘güvenlik’ geçişi uzadı

Yeni araçlarda standart güvenlik donanımlarını artıracak GSR 2’de (Genel Güvenlik Yönetmeliği 2) Türkiye’de üretilen yerli araçlar için süre 31 Ağustos 2024’e kadar uzatıldı.


TEM Otoyolu'nda kamyonetten kopan lastiğin ilginç yolculuğu kamerada

Silivri'de TEM Otoyolu'nda bir kamyonetten kopan lastik, kilometrelerce yolculuk yaptı. Herhangi bir kazaya neden olmayan lastiğin tehlikeli yolculuğu, bir sürücü tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. https://haberglobal.com.tr/gundem/tem-otoyolunda-kamyonetten-kopan-lastigin-ilginc-yolculugu-kamerada-356266


Otomobil gasbedip polise ateş açan şüpheli vurularak yakalandı

Olay, saat 03.00 sıralarında Ahmet Yesevi Mahallesi Biberlik Caddesi ve Eren Sokak kesişiminde meydana geldi. İddiaya göre, Sancaktepe’deki evinde anne ve babasıyla kavga eden 22 yaşındaki E.T, silah alıp 2 arkadaşıyla birlikte Sultanbeyli’ye geldi. 2 şüpheli etrafı kolaçan ederken E.T, park halindeki otomobildeki sürücüye silah kabzasıyla vurarak aracı gasbetti. Araç sahibi durumu polis ekiplerine bildirdi. Şüpheliler gasbedilen araca binerek...


Balkondaki kuş kafesini temizlerken aracın üzerine düşerek yaralandı

Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde balkonundaki kuş kafesini temizlemek isterken dengesini kaybeden şahıs, aracın üzerine düşerek yaralandı.


İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar mayısta yüzde 7 azaldı

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 düşüşle 160 bin 811 adet oldu.