FERRARI'NIN ELEKTRIKLI TEST ARACı, SAHTE EGZOZLARı ILE CASUSLARA YAKALANDı

Geleceğe kısa bir ön bakış.

Ferrari, 2019'un sonlarında yaptığı bir açıklamada ilk elektrikli otomobilini 2030 yılına kadar tanıtmayacağını duyurmuştu. Ancak Nisan 2021'de, şirket başkanı John Elkann'ın otomobilin 2025 yılına kadar çıkacağını söylemesiyle piyasaya çıkış tarihi epey öne çekildi. Önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi planlanan model, ilk kez test edilirken görüntülenmiş olabilir.

Derek Cornelissen tarafından tespit edilen bu garip kılıklı test aracı hormonlu bir hatchback gibi görünüyor. Maranello'da tespit edilen bu sıra dışı araç, Maserati Levante'den alınan modifiye edilmiş bir gövdeye sahip. Bununla birlikte, Ferrari Roma'nın farlarına sahip olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, muhtemelen aero kapakları eksik olan yeni tasarlanmış jantlarla bakışmadan edemedik.

Ve evet, arka tamponun köşelerinden sarkan dörtlü egzoz uçları komik bir şekilde sahte. Porsche'nin elektrikli Boxster test aracında görmeye alıştığımız bu sahte egzoz uçları, sektörde bir ilk değil. Ayrıca, aracın çevresindeki sarı yüksek voltaj etiketleri, elektrikli bir araçla karşı karşıya olduğumuzu kanıtlıyor. 

Ferrari'nin bir Levante gövdesi kullanmaya karar vermiş olması, V12 motorlu Purosangue'nin elektrikli bir yol arkadaşı olacağı anlamına gelmiyor. İtalyan şirket, EV'sinin gövde tipini henüz açıklamadı. Gizemli otomobilin, bu hafta açılışı yapılan yeni bir fabrikada üretileceğini biliyoruz. Bu test aracının sadece birkaç gün sonra ortalıkta görülmesi muhtemelen tesadüf değildir.

Ferrari, ilk elektrikli aracının ne anlama geldiğini çözemediğimiz "otantik" bir ses çıkaracağına söz verdi. CEO Benedetto Vigna, bu hafta raporu doğrulamayı reddetmesine rağmen, Reuters'ın kaynaklarına göre aracın maliyeti 500 bin €'yu aşabilir. Ayrıca yeni fabrikanın yıllık üretimi yaklaşık 14.000'den 20.000'e çıkaracağı yönündeki spekülasyonlar da yalanlandı.

Ferrari elektrik çağına adım atmaya yaklaşmış olsa da, efsanevi V12 motorunu mümkün olduğu kadar uzun süre üretmeyi planlıyor. Bununla birlikte, İtalyan egzotik markası 2030 yılına kadar saf içten yanmalı otomobillerin yıllık satışların yalnızca %20'sini oluşturacağını öngörüyor. Yaklaşık %40'ını şarj edilebilir hibritler, kalan %40'ını ise saf elektrikli araçlar oluşturacak.

Bunlara da göz atın

Source: Derek PhotographyInstagram

2024-06-27T14:24:30Z dg43tfdfdgfd