EK VERGIYE BEş KALA TüRKIYEYE GELDI

Ek vergiye beş kala Türkiyeye geldi

Çinden ithal edilen otomobiller için yüzde 40 ek verginin uygulanmasına sayılı günler kala, Uzak Doğu ülkesinden yeni bir otomobil Türkiyeye ayak bastı.

Çinli otomobil üreticisi DFSK, şarj edilebilir hibrit SUV modeli E5ini tanıtımını İstanbulda düzenlenen özel bir etkinlikte gerçekleştirdi.

#mansethaberresim#3693470#

Türkiyede SHS Otomotiv distribütörlüğünde binek ve ticari araçlarıyla faaliyet gösteren DFSKnın yeni modeli E5, 7 kişilik oturma kapasitesi ve 1150 kilometreye varan sürüş menziliyle D-SUV segmentinde konumlanıyor.

DFSK Türkiye Genel Müdürü Çınar Noyan, markanın yeni döneminin E5 modeli ile başladığını bildirdi.

Noyan, "Ticari araçlardaki uzmanlığıyla öne çıkan bir markaydık ve yeni SUV modellerimizle bu uzmanlığımızı daha da genişleteceğiz" diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde yeni modelleri de Türkiyeye getireceklerini kaydeden Noyan, "E5in ardından birçok yeni ürünle DFSKnın Türkiyede arzu edilir bir marka olmasını sağlayacağız. Önümüzdeki 2 ay içerisinde C+ SUV modelimiz E4ü benzinli olarak sunacağız. Eylül ayında B-SUV modelimiz plug-in hibrit ve tam hibrit olarak gelecek. Yıl sonunda D+ SUV konumunda olan E6yı tüketicilerle buluşturacağız" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE AVRUPAYA AÇILAN BİR KAPI KONUMUNDA

DFSKnın da bir parçası olduğu Seres Group Denizaşırı Başkanı Zhang Xingyan ise , markanın gelecek vizyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Xingyan, "Türkiye pazarı DFSK için stratejik öneme sahip ve Türkiyeyi Avrupaya açılan bir kapı olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Avrupada üretim tesisleri kurma planlarımızdan biri olan Türkiye, bizim için en önemli aday ülke konumunda. Türkiye pazarına daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Temmuz ayından itibaren kapsamlı satış sonrası eğitimleri başlatmayı planlıyoruz. Güçlü bir satış ve hizmet ağı kurmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMA VAR, YATIRIM YOK

Seres Group Denizaşırı Başkanı Zhang Xingyanın açıklamaları, diğer Çinli üreticilerin Türkiye ile ilgili sözlerini akıllara getirdi.

Öyle ki, Çinli otomobil markaları ağız birliği yapmışçasına aynı tonda açıklamalarda bulunuyor.

Chery Grubundan her fırsatta Türkiyeye yatırım mesajı gelirken, markanın yetkilileri Xingyan ile benzer olarak Türkiyeyi Avrupaya açılan bir kapı olarak gördüklerini tekrarlıyor. Fakat, Cherynin Avrupadaki ilk tesisi Türkiye yerine İspanya olarak belirlendi.

#mansethaberresim#3693749#

Benzer şekilde, Türkiyede varlık gösteren bir diğer Çinli otomobili üreticisi SAICin MG markasından da aynı yönde açıklamalar yapılıyor. MG yetkilileri, yatırım için görüşmelerin devam ettiğini ve markanın Türkiyede bir yatırım yapmasını istediklerini her fırsatta dile getiriyor.

BYDden de benzer açıklamalar gelmesine karşın, Çinli marka Macaristanda fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Tüm bu açıklamaların üzerinden bir hayli süre geçmesine rağmen, henüz somutlaşmış bir yatırım kararı ise ufukta görünmüyor.

2 FARKLI DONANIM PAKETİ İLE GELDİ

Türkiyede SHS Otomotiv distribütörlüğünde binek ve ticari araçlarıyla faaliyet gösteren DFSKnın yeni modeli E5, 7 kişilik oturma kapasitesi ve 1150 kilometreye varan sürüş menziliyle D-SUV segmentinde konumlanıyor.

DFSK, yeni SUV modeli E5i Türkiyede Comfort ve Elegance olmak üzere iki farklı donanım paketi ile satışa sundu. E5 Comfort ,1 milyon 890 bin liradan ve DFSK E5 Elegance da 2 milyon 290 bin TLden başlayan fiyatlarla bayilerde yerini aldı.

Bu noktada fiyatların kısa bir süre sonra artacağını da belirtmek gerek.

Temmuz ayının ikinci haftasından itibaren tüm Çin menşeli otomobillere uygulanacak yüzde 40 ek gümrük vergisi kararı, DFSK ve Çinden ithal edilen diğer tüm otomobillerin fiyatını yaklaşık yüzde 40 kadar artıracak.

Fakat, markalar satışlarının düşmesini göze alamayıp eğer kâr oranlarını düşürmeye karar verirlerse, o zaman ek gümrük vergisinin fiyatlara etkisi yüzde 40ın altında kalabilir.

2024-07-01T05:34:19Z dg43tfdfdgfd