MAKYAJLı 911 GT3, NüRBURGRING'DE GöRüNTüLENDI

Ufak değişiklikler getiren 992.2 nesli, güç artışı sunabilir.

Porsche 911 GT3, piyasanın en etkileyici araçlarından biri. Şirketin geçtiğimiz ay 992.2 neslini tanıtmasıyla birlikte, bu güncellemelerin serinin geri kalanına da yansıması an meselesiydi. Bu hafta Nürburgring'de yayınlanan bir casus video, herkesin favori 911'inin yeni versiyonundan neler bekleyebileceğimiz konusunda bazı fikirler veriyor.

GT3'ün baş tacı olan 4.0 litrelik atmosferik altı silindirli motorun korunması bekleniyor. Videodaki test aracında difüzörün ortasında monte edilmiş çift egzozdan gelen çığlıklar da bunu doğruluyor. Muhtemelen 510 beygirlik mevcut güçte büyük bir artış yaşanmayacak, fakat 3 5 beygirden zarar gelmez. Birkaç hafif tasarım değişikliğine rağmen devasa arka kanat da yerini koruyacak.

Dış aydınlatma yeni ve ilk kez Mayıs sonunda gördüğümüz diğer 992.2 modellerinden alınmış. Ön ve arka tamponlar da yeni bir tasarıma sahip, fakat üretim versiyonunda görüp görmeyeceğimiz muamma. Bu, Porsche prototiplerinde sık sık yaşadığımız bir durum.

Direksiyon başında kimin bulunduğunu bilmesek de, kendisi hiç tereddüt etmeden GT3'ün tepesine çıkıyor ve aracın arkasını kaydırıp eğlenmekten feragat etmiyor. Yenilenen araç, bir Porsche'den bekleyeceğimiz gibi pistte kendinden emin görünüyor.

Vites geçişinin hızına bakılırsa, bu videodaki prototipin manuel şanzıman yerine Porsche'nin PDK çift kavramalı şanzımanıyla donatıldığı çok açık. Porsche'nin yeni nesilde manuel şanzıman kullanmayı planlayıp planlamadığına dair bir bilgimiz yok. Ancak mevcut müşterilerin hatrı sayılır bir kısmının manuel tercih etmesi, bu seçeneğin kaldırılması ihtimalini epey düşürüyor.

Bunlara da göz atın

2024-06-30T15:21:49Z dg43tfdfdgfd