ELEKTRIKLI ARAçLAR YOLDA KALMADı! ŞARJ ISTASYONLARı BAYRAM SıNAVıNı GEçTI

Ramazan'da yaşanan şarj sıkıntısı, Kurban Bayramı'nda aşıldı. Bunda, şarj altyapısındaki artış ve sürücülerin randevulu sisteme uyumu etkili oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince şarj hizmetine bağlı elektrik tüketimi yüzde 21 artarak rekor kırdı. Tüketimdeki bu artışa rağmen araç sahiplerinin yolda kalmadığına dikkat çeken Enyakıt Genel Müdürü Tayfun Şenses, 'Ramazan Bayramı'nda elektrikli araçların yaşadığı şarj sıkıntısı, Kurban Bayramı'nda yaşanmadı. Bu durum; iki bayram arasında şarj altyapısındaki artışa ve tüketicilerin randevu sistemine uyum göstermesine bağlı olarak gelişti' diye konuştu.

Önceki bayramda 'sorun yaşadım, yolda kaldım' gibi şikayetler duyduklarını belirten Tayfun Şenses, 'Bu bayram öyle olmadı. Elektrikli araç sahipleri mutluydu. Bir anlamda 'elektrikli araçların bayramı' oldu' dedi. Şenses, Kurban Bayramı öncesi sürücülere özellikle tatil yörelerine yapılacak seyahatlerde rota üzerindeki şarj rezervasyonlarını iyi planlanması için uyarılar yaptıklarını da söyledi.

YATIRIM ARTACAK

Tayfun Şenses, bayram döneminde Enyakıt olarak hem tüketim hem de müşteri sayısında artış yaşadıklarını belirtti.

20 BİNE YAKIN ŞARJ VAR

Yeni yatırımlarla geçen yıl ocak ayında 3 bin 81 olan şarj noktası sayısı, haziran ayı itibarıyla 19 bin 761'e yükseldi. Türkiye genelindeki şarj noktalarının 7 bin 122'i hızlı (DC), 12 bin 639'ü yavaş (AC) nitelikte bulunuyor.

2024-07-02T05:15:40Z dg43tfdfdgfd