JEEP AVENGER 4XE, YıL SONUNDA YOLLARDA OLACAK!

136 bg gücündeki motor, 2 elektromotor ile bir araya geliyor.

Jeep Avenger, 2023 yılının başında tanıtıldığında hafif hibrit içten yanmalı ve tam elektrikli iki versiyona sahipti. Jeep markası ile özdeşleşen 4x4'ten mahrum kalan Avenger, nihayet dört tekerden çekiş sunan yeni bir güç ünitesine kavuşuyor. 

Avenger 4xe ismini taşıyan model, 136 bg güç üreten benzinli motora ve biri ön aksta, biri arka aksta bulunan ve her biri 29 bg güç ve 190 Nm tork sunan iki adet elektromotora sahip. PHEV olan bu model, "Power Looping" teknolojisi sayesinde şarj seviyesi fark etmeksizin dengeli bir tork dağılımı sunabiliyor.

Bu güç, 6 ileri çift kavramalı e-DCS6 isimli otomatik şanzıman ile tekerlere iletiliyor ve 48 Voltluk alt yapısı sayesinde yalnızca elektrikli modda da sürüş sunabiliyor. Kompakt SUV, 0-100 km/s hızlanmasını 9.5 saniyede tamamlıyor ve azami olarak 194 km/s hıza ulaşıyor.

Güç ünitesi, 30 km/s hıza kadar 4x4 modunda çalışıyor ve ön-arka aks arasında 50:50 güç dağılımı sağlıyor. 30-90 km/s hız arasında otomatik olarak önden çekişe geçiyor, ancak ihtiyaç duyulması halinde arka motor da devreye giriyor. 90 km/s hızın üstündeyken, yakıt tüketimini azaltmak adına arka motor tamamen devre dışı bırakılıyor.

Yeni Jeep Avenger 4xe, marka için önemli bir yere sahip. Başarılı bir çıkış yapan modelimiz, yeni versiyonu sayesinde kompakt boyutlarına rağmen dört tekerden çekiş sunabilecek. Bu sayede daha dinamik bir sürüş deneyimi sağlamayı hedefliyoruz. Avenger 4xe, 4x4 model gamımızı tamamlamış oluyor.

-Eric Laforge, Jeep Avrupa Başkanı

Hibrit donanım, çok bağlantılı arka süspansiyonu ile birlikte aracın yüksekliğini 1 cm artırarak 21 cm değerine ulaşılmasını sağlıyor. 4xe'nin 22 derecelik yaklaşma, 35 derecelik uzaklaşma ve 21 derecelik karın açılarını da belirtmeden geçmeyelim. Jeep, hibrit Avenger'ın yaklaşık 40 cm derinliğinde suda ilerleyebileceğini söylüyor. Sürüşe eğlence katmak için çekiş sisteminin yapısını değiştiren Kar, Kum ve Çamur, Spor ve Otomatik sürüş modları arasından seçim yapılabiliyor. 

Resmî fiyat etiketi açıklanmamış olsa da Avrupa için 30 bin €'nun biraz altında bir başlangıç fiyatı bekliyoruz. Avrupa'da yıl sonu itibarıyla satışa sunulacağı belirtilen Avenger 4xe'nin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağına dair bir açıklama yapılmadı. 

Bunlara da göz atın

Source: Jeep

2024-02-26T07:21:09Z dg43tfdfdgfd