YENI FORD MUSTANG GTD, PERFORMANS PAKETI ILE BIRLIKTE TANıTıLACAK

Le Mans'ta tanıtılacak olan aracın Avrupa siparişleri de açıldı.

GT3 yarış otomobilinin yola uygun bir versiyonu olarak tanıtılan Ford Mustang GTD, sahneye çıkmak için hazır. Yarışma yönetmelikleri kapsamında yasaklanan adaptif süspansiyon ve aktif aerodinamik özellikler ile zenginleştirilen araç, süperşarjlı 5.2 litrelik V8 motoru sayesinde 800 bg üzerinde güç sunuyor.

325 bin $ başlangıç fiyatı, bu özel modeli 60 yıllık Mustang tarihinin en pahalı teklifi hâline getiriyor. Ancak bu fiyatın potansiyel müşterileri caydıracağını sanmıyoruz. Ford'a göre, Amerika'da ve Kanada'da siparişlerin açık olduğu son 37 gün içinde 7.500'den fazla başvuru alındı. Şimdi sıra Avrupa'da. Bu amaçla Ford, ekstrem Mustang'i bir Performans Paketi ile birlikte Le Mans'a getiriyor.

Ford Mustang GTD Karbon Serisi, bu hafta sonu Le Mans 24 Saat yarışında ilk kez görücüye çıkacak. Yeni bir Performans Paketi, sürücü odaklı bir iç mekan, görünür karbon fiber öğeler ve göz alıcı Chroma Flame dış boyası ile birlikte geliyor.

Performans Paketi ile başlayalım. Efsanevi Nürburgring Nordschleife'de 7 dakikanın altında bir tur atma yolunda önemli bir bileşen olan bu paket, ön kısımda daha büyük bir splitter, alt gövde kanatçıkları ve arka kanatta iyileştirmeler içeriyor. Aktif aerodinamik unsurlar, virajlarda aerodinamik tutuştan ödün vermeden düzlüklerde sürüklenmeyi azaltmak üzere tasarlanmış.

Performans Paketi, bazı ses yalıtım malzemelerini kaldıran ve 20 inç boyutunda magnezyum jantlar ekleyen Hafiflik Paketi'ni de içeriyor. Performans Paketi, Karbon Serisi modelde görüntülenmiş olsa da, tüm Mustang GTD model gamının tamamında tercih edilebiliyor.

Ford Mustang GTD

Recaro koltuklar ve yeni direksiyon simidi standart olarak sunuluyor. Düz tabanlı direksiyon simidi, yüksek kaliteli Dinamica ekler ve deri kaplamanın yanı sıra karbon fiber detaylar içeren kalın ve dolgulu bir kaplamaya sahip. Mustang GTD'ye özel olarak, direksiyon simidinde süspansiyon sertliğini ve egzoz modunu ayarlamak için düğmeler bulunuyor, bu da sürücünün yoldan ayırmamasını sağlıyor.

Ayrıca, vites kolunun önündeki Hero panelinde Track Apps sayfasına erişmek ve otoparklarda ve dar sokaklarda engellerden kaçınmaya yardımcı olmak için ön aksı birkaç cm kaldırmaya yarayan iki yeni düğmeye yer verilmiş.

Ford Mustang GTD

Mustang GTD'nin yeni Chroma Flame boya kaplaması, kolayca ön plana çıkıyor. Polymimetic Grey, Race Red, Shadow Black, Frozen White ve Lightning Blue ile birlikte Mustang GTD için altı standart renkten sunuluyor ve bu özel bordo-kırmızı tonu, sadece Mustang GTD'de tercih edilebiliyor.

Karbon Serisi, anlaşılacağı üzere karbon fiber gövdeyi vurguluyor ve kaput, tavan ve arka kısımlar karbon görünüme kavuşurken, tekerlekler (alüminyum veya magnezyum) Magnetite ile boyanıyor.

Mustang GTD'nin Avrupa lansmanı, başvuru penceresinin resmî olarak açılmasıyla aynı zamana denk geliyor. Avrupa Birliği'ndeki potansiyel Mustang GTD müşterileri, 13 Haziran itibarıyla TheMustangGTD.com adresinden şimdiye kadarki en cesur Mustang'i satın almak için başvuruda bulunabilirler.

Bunlara da göz atın

2024-06-14T17:27:43Z dg43tfdfdgfd