JAGUAR F-TYPE'ıN üRETIMI RESMEN SONLANDı!

V8 motorlu son Jaguar'a bakıyorsunuz.

Kadehler, zamanımızın en şık ve en az değer verilen spor otomobillerinden biri olan Jaguar F-Type için kalkıyor. Jaguar'ın 2022'de 75 Special Edition'ı piyasaya sürmesinin ardından üretimin sona erdiğini biliyorduk, ancak artık resmileşti: Gördüğümüz bu araç, tarihin gördüğü son F-Type...

Bu F-Type, özel bir boyaya ve özel deri iç mekanıyla E-Type'a saygı duruşunda bulunuyor. Aracın dışı Giola Yeşili ve siyah yumuşak tavanla kaplanmış, iç mekanda ise taba rengi Windsor deri kullanılmıştır. 1974'te üretilen son E-Type da aynı konfigürasyona sahipti.

Bu, sadece otomobilin kendisi için değil, Jaguar'ın ikonik 5.0 litrelik V8 motoru için de bir veda niteliğinde. Bu versiyonda 450 beygir gücü üretirken, daha güçlü SVR versiyonları 575 beygir gücüne kadar çıkabiliyor. Jaguar'ın elektrikli araçlara geçiş sürecinde ilk elektrikli GT otomobili 2025 yılında üretilecek. Yani bu Jaguar, tarihin son V8'ini taşıyor.

Ancak bu özel otomobil müşterilere sunulmayacak. Bu F-Type, İngiltere'deki Jaguar Daimler Heritage Trust'ta sergilenecek. Vakıf, 1983'ten beri faaliyet gösteriyor ve 1800'lerin sonlarına kadar uzanan yüzlerce nadir Jaguar ve Daimler modeline ev sahipliği yapıyor.

Üretim sona ermeden önce Jaguar, sevilen spor otomobilini 575 bg güce sahip 75 Special Edition gibi özel varyantlarla uğurladı. ZP Edition, dünya çapında 150 örnekle sınırlıydı ve özel boyası ve kapı panellerindeki yuvarlak desenleriyle E-Type'a ve motorsporları tarihine saygı duruşunda bulunuyordu. 2020'de Jaguar, ikonik Sherwood Yeşili boyasını geri getiren Heritage 60 versiyonunu müşterilere sunmuştu.

Jaguar, F-Type'ın 10 yıllık üretim sürecinde 87.731 adet satarak E-Type'tan 15.000 adet daha fazla satış gerçekleştirdi. Potansiyel müşteriler tarafından "emekliler için genç otomobili" olarak aşağılansa da, F-Type'ı özleyeceğiz.

Bunlara da göz atın

2024-06-15T17:16:13Z dg43tfdfdgfd