BMW X5, 25. YAşıNı öZEL BIR VERSIYON ILE KUTLUYOR!

Özel bir renk ve arazi yetenekleri.

SUV'ler olmasaydı birçok marka gibi BMW de bu günleri göremeyebilirdi. Markanın safkan hayranları yerden yüksek aile araçlarına kin beslese de, Münih'teki muhasebecilerin rahat bir uyku çekmesi için SUV'lere ihtiyacımız var. BMW, Mercedes-Benz'i dikiz aynasında bırakarak dönemin en büyük premium otomobil üreticisi haline geldiyse, bunu SUV'lere ve özellikle X5'e borçlu.

BMW, ilk E53 nesli aracın 1 Eylül 1999'da Güney Carolina'daki Plant Spartanburg'da montaj hattından çıkan orijinal SUV'nin çeyrek yüzyılını kutluyor. Uygun bir şekilde Silver Anniversary Edition olarak adlandırılan bu X5, xDrive40i'yi temel alıyor. Bu X5'i normal modelden ayıran özelliği, özel bir boyaya (Lime Rock Grey) ve bagaj kapağında özel bir rozete sahip olması.

BMW henüz gerçek bir off-road aracına sahip değil, ancak bu özel versiyon ile bu yönde küçük bir adım atıyor. Standart donanım olarak sunulan xOffroad Paketi, mekanik arka diferansiyel kilidi ve ekstra alt gövde koruması ile iki akslı havalı süspansiyonu bir araya getiriyor. Daha fazla yerden yükseklik ve dört yeni sürüş modu ile birlikte geliyor: xSnow, xSand, xGravel ve xRocks. Her birinin sürüş yüksekliği, çekiş kontrolü, vites geçişleri, hızlanma tepkisi ve diğer parametreler için önceden belirlenmiş ayarları bulunuyor.

Ama durun, dahası da var. BMW, bu teklife tat katmak için çevredeki araziyi göstermek için 35 km/s hıza kadar hızlarda çalışan "xOffroad Kamera" olarak adlandırılan bir kamera ekliyor. Kameraya ek olarak, orta ekranda arazinin dört yöndeki eğimini ve yokuş aşağı eğimi gösteren bir xOffroad görünümü yerleştirilmiş.

X5'ler, genelde alışılmışın dışında kullanılmasa da Silver Anniversary Edition'a isteğe bağlı arazi lastikleri takılabilir. Bayi tarafından takılan General Grabber lastik seti indirimli olarak sunuluyor ve M Sport Paketine dahil olan 20 inç, iki tonlu jantlarla birleşiyor.

Koyu renk dış vurgular da M Sport donanımına sahip X5'lerden ödünç alınmış. İçerideki karbon fiber döşemeler ise X5 M60i ve model gamının tepesindeki X5 M Competition'dan geliyor. Bu güzel koltuklara Siyah, Konyak, Kahve veya Silverstone Sensafin renklerinde sahip olabilirsiniz. Vites kolunun önündeki özel rozet de ince bir detay.

Ağustos ayında satışa sunulacağı belirtilen bu modelden, Amerika pazarı için yaklaşık 1.000 adet üretilecek. Taşıma ücretleri dahil 81.075 $ (2.6 milyon ₺) fiyat etiketiyle sunulan özel sürüm, temel bir xDrive40i'den 11.900 $ (390 bin ₺) daha pahalı. Paranızın karşılığını almanız için, bir portbagaj, bir römork bağlantısı, dört mevsim paspaslar ve bir bagaj havuzu ile beraber geliyor.

Bunlara da göz atın

2024-06-23T17:25:17Z dg43tfdfdgfd