BMW, 6 SERISI'NI HAYATA DöNDüRMEYI PLANLıYOR

8 Serisi'nin yerini alacak.

BMW gibi otomobil üreticileri sürekli olarak ürün gamlarını geliştiriyor. Bir model beklendiği kadar iyi satmayabilir ve bu da şirketi, bu ürünü gözden geçirmeye zorlayabilir. Yeni bir rapor, Alman otomobil üreticisinin 6 Serisi'ni hayata döndürüp 8 Serisi'nin koltuğuna oturtacağını iddia ediyor. Aynı rapor, XM SUV'nin de kayıplara karışacağını bildiriyor.

Automotive News'ten gelen haberler, tedarik zinciri sektöründen anonim bir kaynağa atıfta bulunuyor. Kaynak, yeni 6'nın 2026'nın ikinci yarısında, 8 Serisi'nin üretiminin sona ermesinden hemen sonra geleceğini iddia ediyor. Yeniden canlandırılan 6 Serisi, BMW'nin coupe ve cabrio formlarında sunacağı iddia edilen büyük kardeşine benzer bir rol oynayacak gibi görünüyor.

6 Serisi, BMW'nin 8 Serisi'ni tanıtmasından kısa süre sonra çoğu pazara veda etmişti. İki model arasında büyük bir fiyat farkı vardı ve bu da müşterileri yeni modelden uzaklaştırmıştı. Ayrıca, yeni gelen versiyonun benzinli, hibrit ve tam elektrikli güç ünitelerini taşıyabilen CLAR platformunda yer alacağı bildiriliyor.

BMW'nin tartışmalı SUV'si XM hakkında da gelişmeler var. PHEV model epey yeni olmasına rağmen, AN'nin kaynağına göre 2028'in sonlarında üretimi sona erdiği gibi tarihe karışacak. Plan tamamen elektrikli bir versiyon sunmaktı, ancak bunun iptal edildiği bildirildi.

Bu arada, BMWBlog yeni rapora biraz soğuk su döküyor. Yayının kendi kaynakları, şirketin henüz 6 Serisi'ni yeniden tanıtma veya XM'i ortalıktan kaldırma planının olmadığını söylüyor. Bir BMW sözcüsü, Motor1'e "otomotiv medyasında yaygın olarak speküle edilenin aksine, şu anda BMW 6 Serisi'ni 2026 model yılı için pazara yeniden sunma planımız yok" dedi.

Bunlara da göz atın

Source: Automotive News, BMWBlog

2024-06-27T15:24:54Z dg43tfdfdgfd