VOLVO: EX90'ıN BAZı öZELLIKLERI, ILK TESLIMATLARA YETIşMEYEBILIR

Kablosuz telefon bağlantısı gibi bazı yazılım özellikleri sonradan eklenecek.

Volvo, uzun süredir beklenen EX90'ın teslimat tarihini yazılım sorunlarını çözmek için birkaç kez ertelemek zorunda kalmıştı. Modelin üretimine geçtiğimiz haftalarda nihayet başlanmış olsa da, ön sipariş veren müşterilere gönderilen bir e-posta'ya göre, yılın sonuna doğru teslim edilmesi planlanan ilk araçlar bazı özelliklere sahip olmayacak.

E-posta'ya eklenen listede, bazı güvenlik ve konfor özellikleri yer alıyor. Belirtildiği kadarıyla LiDAR sisteminin tam kapasitesi ve entegrasyonu gelecekteki bir güncellemeden sonra açılacak. Eksik olabilecek diğer özellikler arasında çapraz trafik uyarısı, viraj hız asistanı, kablosuz Apple CarPlay ve çift yönlü şarj yer alıyor.

Volvo EX90

Multimedya ekranı ve gösterge paneli için açık tema gelecekteki bir güncellemeyle geleceği için, araç sahipleri bu süreçte koyu tema kullanmak zorunda kalacak.

Ayrıca, aracın park halindeyken her gün yaklaşık %3 şarj kaybetmesi olasılığını da kabul etmeleri gerekecek. Volvo, EX90'ın ana bilgisayarının "son derece gelişmiş işlevlerini" kontrol etmek için şu anda arka planda çalışması gerektiğini, ancak bunun gelecekteki bir güncelleme ile düzeltileceğini söylüyor.

Otomobil, park hâlinde 72 saat geçirdikten sonra "batarya gücünü korumak için" derin uyku moduna giriyor ve enerji tüketimi durduruluyor.

Volvo, müşterilerine gönderdiği e-postada, eksik özelliklerin çoğunun kablosuz güncellemeler yoluyla ücretsiz olarak ekleneceğini söyledi. Ancak, bazı özellikler için araçların Volvo bayilerine götürülmesi gerekebilir. Bu durumda, araç sahipleri önceden bilgilendirilecek ve randevu tarihi verilecek.

Bunlara da göz atın

2024-06-29T17:18:06Z dg43tfdfdgfd