TSLA, DüşüK TESLIMAT BEKLENTILERINE RAğMEN YüKSELIYOR, IşTE NEDENI

Tesla (TSLA) hisseleri, üç aylık teslimatların açıklanmasından sadece bir gün önce muazzam bir güç gösteriyor. Son 5 işlem gününde %16’nın, son ayda ise %20’nin üzerinde artış gösterdi. Herhangi bir durma belirtisi göstermiyor. Bu makaleyi yazarken hisse senedi gün için %7,15 artışla 212 dolardan işlem görüyordu.

Bu iyimserlik ve ivme nasıl haklı gösteriliyor? Sonuçta, üst üste ikinci çeyrekte her yıl azalan Tesla teslimatları almamız bekleniyor.

Analistler ne diyor?

Cevabı bulmak için analistlere bakmak zor. Her zaman olduğu gibi, iyimser olanlar var, şirket için karamsar bir tablo çizenler de var.

Örneğin Wells Fargo analisti Colin Langan’ı ele alalım. Tesla’nın teslimat beklentilerinin çok yüksek olduğuna dair endişelerini dile getirdi. Sadece bu da değil, talebin düşük kalması beklendiğinden daha fazla fiyat indirimi de öngörülüyor. Hatta hisse senedi için 120 dolarlık bir fiyat hedefi bile var. Bu olabildiğince kötümser bir durum.

Öte yandan fiyat hedefi 275 dolar olan Wedbush analisti Dan Ives var. Özellikle iyimser olmasının nedeni Tesla teslimatları değil. Hisse senedinde oyunun kurallarını değiştiren şeyin gelecek ayki Robo-Taksi etkinliği olduğunu düşünüyor. Ve ondan şüphe etmek zor.

Yollardaki araçlar söz konusu olduğunda Tesla endüstri lideridir. Filosu her geçen gün veri topluyor ve başka herhangi bir EV üreticisinin Tesla’nın sahip olduğu büyük miktardaki verilere yaklaşması pek mümkün değil.

FSD (Tam Otomatik Sürüş) teknolojisi için bu verilerden yararlanmaya başladığında Robo-Taksiler gerçeğe dönüşecek. Bu, birçok kez satılan bir hayal. Ancak bu kez durumun farklı olduğunu düşünen yatırımcıları suçlamayın. Elon Musk’tan şüphe duyan insanlar geçmişte pek başarılı olamadı.

Ve bir de 310 dolarlık fiyat hedefi olan Morgan Stanley analisti Adam Jones var. Robo-Taksilerin yalnızca değer getireceğini düşünmüyor, aynı zamanda yapay zeka ve Robotikte kullanılan teknolojinin aynısını değerlemesine dahil ediyor.

Bu nedenle yatırımcıların Tesla teslimatlarından rahatsız bile olmadığını söylemek yanlış olmayabilir. Bu aynı zamanda hisse senedinin gelecek ayki olay beklentisiyle yeni bir fiyata yerleşmeye çalışması nedeniyle fiyattaki artışı da açıklayacak.

Bütün bunlar hisse senedi satın almanız gerektiği anlamına mı geliyor?

Kötü bir fikir olmayacak. Tesla, olaylarından hemen önce büyük getiriler sağlama eğilimindedir. Ve Robo-Taxi etkinliği sadece küçük bir etkinlik değil. Başarılı olursa, hisse senedini bir boğa rallisine fırlatabilir ve bu da hissenin birkaç hafta içinde 1 trilyon dolarlık değerleme dönüm noktasını geçmesini sağlayabilir.

Yarınki volatiliteye dikkat edin. Tesla teslimat rakamlarının piyasa açılmadan önce gelmesi muhtemeldir ve eğer kötü olursa, piyasada bir miktar olumsuzluk yaşanabilir.

The post TSLA, düşük teslimat beklentilerine rağmen yükseliyor, işte nedeni appeared first on Invezz

2024-07-01T20:18:38Z dg43tfdfdgfd