VOLVO EX30UN üZERINDEKI öRTü KALKTı

Volvo EX30un üzerindeki örtü kalktı

İsveçli otomobil üreticisi Volvonun en küçük SUV modeli tanıtıldı. EX30 isimli model sadece tam elektrikli olarak üretilecek.

Volvonun bugüne kadar ürettiği en düşük CO2 ayak izine sahip otomobil olarak lanse edilen EX30, B-SUV segmentinde mücadele edecek. EX30 ile birlikte markanın tam elektrikli model sayısı da dörde çıkmış oldu.

EX30 hakkında açıklamalarda bulunan Volvo Cars CEOsu Jim Rowan, "Şimdiye kadar ürettiğimiz en küçük SUVumuz olan tam elektrikli EX30, müşterilerimiz ve şirketimiz için çok büyük önem taşıyor. EX30un küçük ama güçlü olduğunu söylemeyi seviyoruz, çünkü o bir Volvodan bekleyeceğiniz her şeyi daha küçük bir pakette sunuyor" dedi.

3 AYRI GÜÇ SEÇENEĞİ VAR

Yapılan açıklamaya göre, EX30 üç ayrı motor seçeneği ve iki farklı pil tipi sunuyor. Araçta kullanılan lityum demir fosfat kimyası kullanılan LFP standart menzilli pilin üretiminin daha az kaynak gerektirdiği ve bu yüzden de maliyetin daha uygun olduğu kaydedildi.

Yüksek menzilli versiyonda ise NMC genişletilmiş menzilli pile sahip tek motorlu genişletilmiş menzil varyant sunuluyor. NMC pil teknolojisinin lityum, nikel, manganez ve kobalt içerdiğini ve LFP varyantından daha verimli bir enerji ürettiğini de belirtelim.

Bu tek motorlu genişletilmiş menzil seçenek iki şarj arasında 480 kmye kadar menzil sağlayabiliyor.

Performans odaklı kullanıcılar için ise, NMC pilin ek bir ikinci e-motorla eşleştirildiği Twin Motor Performans modeli sunuluyor. EX30un bu dört teker çekişli versiyonu 315kW (428hp) güç sağlarken, 0dan 100 km/sye 3.6 saniyede çıkıyor. EX30un bu versiyonunun, Volvo Carsın şimdiye kadar ürettiği en yüksek ivmelenmeye sahip modeli olarak tanıtıldı.

CROSS COUNTRY VERSİYON DA GELECEK

Öte yandan, genişletilmiş menzilli Twin Motor varyantı 153kWa kadar şarj kapasitesine sahipken, standart menzilli model 134kW kapasiteye sahip. Bu sayede, EX30un pili 25 dakikadan biraz fazla bir sürede yüzde 10dan yüzde 80e kadar şarj edebiliyor.

Gelecek yıldan itibaren, EX30un yanı sıra ayrıca bir Cross Country versiyonu da satışa sunulacak. Cross Country versiyonda, daha fazla yerden yükseklik, 19 inç siyah jantlar, 18 inç jantlar ve özel lastikler gibi kullanıcıların tercihlerine göre bir dizi seçenekle birlikte sunulacak.

2023-06-07T13:20:17Z dg43tfdfdgfd