2024 LE MANS 24 SAAT START POZISYONLARı

Kevin Estre'nin Perşembe günkü Hyperpole seansında birinci olmasının ardından #6 Porsche pole pozisyonunda yer alırken, Sebastien Bourdais'in liderliğinde #3 Cadillac ön çizgiyi tamamlayacak.

Alex Lynn aslında 30 dakikalık pole seansında Bourdais'den daha hızlı bir zaman elde etti, ancak #2 Cadillac, Earl Bamber'in Kemmel Düzlüğü'nde bir BMW GT3 aracıyla büyük bir çarpışmaya neden olduğu için 5 sıra grid cezası almıştı.

Bu ceza, Ganassi'nin tüm sezon yarışan aracını, Indianapolis'te kaza yaparak Hyperpole'de kırmızı bayrağa neden olan Dries Vanthoor'un #15 BMW'sinin arkasında yedinci sıraya itti.

Jota, 12 numaralı müşteri Porsche'sinin Çarşamba gecesi ikinci antrenmanda tamir edilemeyecek şekilde kaza yapmasının ardından Hyperpole'de yer almadı. İngiliz ekip 963'ü yeni bir şasi etrafında yeniden inşa ederek yarışa katılmayı hedefliyor.

GT3 sınıfında Inception Racing'in 70 numaralı aracı pole pozisyonunu kazanırken Salih Yoluç'un mücadele ettiği 66 numaralı JMW Motorsport ekibi GT3 klasmanında 3. oldu.

2024-06-15T11:01:45Z dg43tfdfdgfd