İNTERNETTE SATıLMış EN PAHALı OTOMOBIL, BIR LAMBORGHINI REVUELTO

Sadece 9 örneği üretilen araç, 6 milyon $'a satıldı.

Lamborghini, mevcut otomobillerini temel alan özel ve sınırlı üretim modeller yaratmayı seviyor. Veneno coupe ve roadster, otomobil üreticisinin Aventador dönemindeki ilk özel otomobiliydi. Lambo, Veneno roadster'ı İtalyan deniz uçak gemisi Cavour'un tepesinde görkemli bir şekilde tanıttı ve üstü açık versiyondan sadece 9 adet üretti.

Fabrikadan çıkan ikinci Veneno Roadster, Dubai'deki bir bayide iki yıl bekledikten sonra açık artırmada 6 milyon $'a satıldı. (O sırada araç için 9,5 milyon $ isteniyordu.) Satıştan sorumlu üst düzey bayi SBX Cars, bunun şimdiye kadar internet üzerinden satılan en pahalı otomobil olduğunu söylüyor. SBX'in 2022'de sattığı bir başka süper otomobili, sahibine 5,36 milyon $'a patlayan 2017 model bir Ferrari LaFerrari Aperta'ydı.

Bir zamanlar Suudi Arabistanlı bir kraliyet üyesine ait olan söz konusu 2015 Veneno Roadster, ömrü boyunca sadece 1780 km sürülmüş. Lamborghini'nin 6.5 litrelik atmosferik V12 motoru, 740 bg ve 690 Nm tork üretiyor. Bu değerler sayesinde Veneno, 100 km/s hıza 2,9 saniyede ulaşıyor ve azami olarak 355 km/s hız görebiliyor.

Ekstrem görünümü onu bir yarış otomobili gibi gösterse de, üstü açık süper otomobil aslında yasal olarak yola uygun. Bu özel otomobilin mat siyah dış yüzeyi, açıkça görülen karbon fiber parçalar ve kireç yeşili ince çizgiler ile vurgulanıyor. Kireç yeşili, iç mekanda da siyah renk ile beraber kullanılıyor.

Bunlara da göz atın

Source: SBX Cars

2024-06-14T16:27:11Z dg43tfdfdgfd