YENI VOLKSWAGEN CALIFORNIA: KAMPçıLARıN EN IYI DOSTU

Artık şarj edilebilir hibrit versiyona da sahip.

Volkswagen Ticari Araç kanadı, dünyayı keşfetme arzusuyla eş anlamlı olan, belki de en ikonik karavanı olan California'nın yeni neslini tanıttı. MQB platformu üzerinde yükselen yedinci nesli, PHEV güç ünitesinden güç alan ve aynı zamanda dört tekerlekten çekiş sunan ilk model olma özelliğini taşıyor.

Şimdiye kadar 280 bin adetten fazla üretim gerçekleştiren Volkswagen, California'yı yeniden tasarlayarak daha geniş, daha 'akıllı', daha sofistike ve doğal olarak daha sürdürülebilir hâle gelen yeni bir nesil sunuyor. Bununla birlikte Volkswagen, California'nın kendine has ayrıntılarını da korumaya devam ediyor: katlanır tavan ve titizlikle detaylandırılmış iç mekanın yanı sıra tüm versiyonlarda standart olarak iki tarafta da bulunan sürgülü kapılar.

İlk kez PHEV güç ünitesi sunuluyor ve yalnızca elektrik gücü ile seyahat yapma olanağıyla tanışıyoruz. Bazı bölgelerde standart olarak, aracın sağına veya soluna takılabilen tente sayesinde yağmur ve güneşin etkileri azaltılmış oluyor. Ayrıca arka koltuk sırasının yerine yerleştirilen bağımsız koltuklar sayesinde bisikletler rahatça taşınabiliyor ve koltuklar, kişisel tercihlere göre ayrı ayrı konumlandırılabiliyor.

California, haziran ayından itibaren beş donanım seviyesinde satışa sunulacak: Beach, Beach Tour, Beach Camper, Coast ve Ocean. Beach Tour versiyonundan itibaren yolcu tarafındaki C sütununda, aracın ışıklandırma ve havalandırma gibi fonksiyonlarının kontrol edilebildiği yepyeni bir karavan kontrol ünitesi bulunuyor.

Teknik açıdan, Yeni California'nın tüm versiyonları Multivan'ın uzun dingil mesafeli versiyonuna dayanıyor. Bu sebeple Yeni California, katlanır tavanın en alçak konumunda 5.173 mm uzunluk, 1.941 mm genişlik ve 1.990 mm yükseklik değerlerine sahip. Bu da çoğu kapalı otoparka sığabileceği anlamına geliyor. Dingil mesafesinin 3.124 mm'ye uzatılmış olması da iç ferahlığı olumlu etkilemiş. Tavan kapalıyken iç yükseklik 1.297 mm olsa da katlanır tavan açıkken bu yükseklik 2.108 mm'ye kadar çıkıyor.

MQB platformu sayesinde yeni Volkswagen California'da, acil durum freninden yarı otomatik sürüş yardımı sunan Travel Assist'e kadar bir çok sürücü destek sistemi standart olarak sunuluyor.

Üç farklı güç ünitesi sunuluyor ve bu seçenekler, 150 bg TDI'dan başlıyor. 204 bg TSI versiyonu da listede yer alıyor olsa da en mantıklı seçeneğin, 4Motion dört tekerlekten çekiş ile birleştirilen ve 245 bg kombine güç sunan PHEV versiyonu olduğunu düşünüyoruz. eHybrid ismi verilen versiyonun kalbinde 1.5 litrelik TSI Evo2 motor yer alıyor. Bu versiyonda, 2 tona kadar çeki kapasitesi sunulduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

5 farklı versiyonun hepsinde kendilerine has özellikler ile mümkün olduğunca çok sayıda farklı yaşam tarzı ve seyahat senaryosu kapsanıyor. Bir önceki nesille karşılaştırıldığında, yeni modellerde arka bankın yerine çıkarılabilir bağımsız arka koltuklar ve hepsi çekmecelerle donatılmış sürücü ve ön yolcu koltukları bulunuyor. Ayrıca karavanın her tarafına dağılmış 45 W USB-C bağlantı noktaları da kullanışlı bir dokunuş.

Bu 5 versiyonun 3 tanesinde sunulan detaylara göz atalım:

California Beach

California Beach'i giriş seviyesi model olarak kabul edebiliriz. Manuel katlanır tavana sahip bir Multivan olan bu versiyonda, altı koltuk (ikinci ve üçüncü sırada 2+2 ayrı koltuk) ve katlanır tavanın altında iki kişinin uyuyabileceği bir alan sunuluyor. Katlanır tavandaki yüksek kaliteli yatak, Yeni California'nın tüm versiyonlarında 2.054 x 1.137 mm ölçülerine sahip.

California Beach Camper

California Beach Camper'ın geleneksel bir karavan olduğunu söyleyebiliriz. Beş koltuklu versiyon, son derece kompakt bir mini mutfak ve 230 V priz bağlantısı ile donatılmış. Tek gözlü gazlı ocak, çatal bıçak çekmecesi ve ek saklama alanı içeren mutfak, yük bölmesine kalıcı olarak monte edilmiş.

California Ocean

California Ocean, önceki nesilde de model gamının en tepesinde yer alıyordu. Coast versiyonu ile karşılaştırıldığında, dört koltuklu Ocean standart olarak sunulan çok sayıda ayrıntıya, sürücü tarafında eksiksiz bir mini mutfağa ve ikinci bir karavan aküsüne (toplam 2 LiFePo x 40 Ah) sahip.

Soldaki kapının hemen yanına yerleştirilen mini mutfak, tamamen yeni bir tasarıma sahip. Yüksekliği ayarlanabilen sürücü koltuğu artık 180 derece döndürülebiliyor ve aracın dışından da ulaşılabilmesi için bir çekmece olarak öne doğru açılan buzdolabı için alan yaratıyor.

Yaşam alanındaki katlanır yatak, 1.980 x 1.060 mm ölçülerine sahip. Katlandığında, sağdaki katlanır koltuklardan birine ve soldaki mini mutfağa entegre edilmiş bir basamağa yerleşiyor. Tatlı su deposu 28 litre kapasiteye sahip. Ayrıca, harici katlanır masa (tezgahın bir uzantısı olarak da kullanılabilir) ve elektrikli ocak için dışarıda 230 voltluk ek bir priz daha mevcut.

Bunlara da göz atın

2024-05-07T16:01:39Z dg43tfdfdgfd