YENI DEFENDER OCTA, ELMAS GIBI PARLAMAYA GELDI!

Geniş gövdeli bir performans meraklısı.

Land Rover Defender Octa, modelin şimdiye kadarki en güçlü versiyonu olarak tanıtıldı. Kaputun altında 635 beygir gücü ve 800 Nm tork üreten çift turboşarjlı 4.4 litrelik hafif hibrit V8 motor yer alıyor. Ancak bu SUV'de güç artışından daha fazlası var. Süspansiyonu revize eden Land Rover, gelişmiş arazi yeteneklerinden de ödün vermiyor.

Octa, arazi performansını artırmak için süspansiyon dengesini en üst düzeye çıkarırken, 6D Dynamics şasisi sayesinde gövde eğimini ve yuvarlanmasını da ortadan kaldırıyor. Standart Defender'dan 2.4 cm daha yüksek ve 6.9 cm daha geniş bir gövde taşıyan Octa, kendine özel aktif amortisörlere sahip. Fren gücü, altı pistonlu Brembo kaliperlerden geliyor ve bu SUV, şimdiye kadarki tüm Defender'lar arasında en hızlı direksiyon oranına sahip.

Sekiz ileri otomatik şanzımanla gelen araç, standart motor modunda 750 Nm tork üretiyor. 800 Nm'nin tamamına sadece "Octa" modunda erişiliyor. Land Rover, Octa'nın 22 inç hafif alaşım jantlar ve dört mevsim lastikler takılıyken 100 km/s hıza 4.0 saniyede çıktığını ve azami olarak 250 km/s ulaşabileceğini iddia ediyor. Ayrıca 1 metre derinliğinde sudan geçebiliyor.

Octa için özel olarak geliştirilen otuz üç inçlik Goodyear Advance All-Terrain lastikleri, genişletilmiş tekerlek kemerlerinin içini dolduruyor. Yeniden tasarlanan tamponlar Defender'ın yaklaşma ve uzaklaşma açılarını iyileştirirken, yeni ızgara tasarımı kaputun altındaki hava akışını artırıyor. Aktif egzoz sistemine sahip dörtlü egzoz boruları arkaya doğru uzanıyor.

Defender Octa'nın içinde, daha fazla destek ve entegre koltuk başlıklarına sahip yeni Performans koltukları bulunuyor ve şirket Body and Soul Seat ses teknolojisini ilk kez Defender'da sunuyor. Standart iç mekan, abanoz Kvadrat kumaşlı Burnt Sienna deriden imal edilse de müşteriler Light Cloud ve Lunar veya abanoz deri kabin tercih edebilir. Octa Edition One ise çift tonlu haki ve abanoz koltuk döşemesine sahip.

Her Octa'da elmas çemberli yeni bir logo ve Narvik Siyahı tavan ve bagaj kapağı bulunurken, müşteriler Petra Bakır ve Faroe Yeşili isminde iki yeni dış renge sahip. Bunlar Karpat Grisi ve Charente Grisi ile birlikte seçenekler arasında yer alıyor, ancak Land Rover yeşili yalnızca Edition One modelinde sunuyor.

Sadece Octa'nın ilk üretim yılında sunulan bu özel donanımda ayrıca kaput yazısı, hava girişi çerçevesi, ön koltuk arkalıkları ve orta konsol kaplaması için karbon fiber detaylar bulunuyor. Ayrıca 20 inç alaşım jantlar ve Advanced All-Terrain lastik seçeneği ile birlikte geliyor.

Adını elmasın sekiz yüzlü şeklinden alan Defender Octa, önümüzdeki hafta 11-14 Temmuz tarihleri arasında 2024 Goodwood Festival of Speed'de görücüye çıkacak. Land Rover, başlangıç fiyatı 152.000 $ olan SUV için sipariş almaya başladı. Defender Octa Edition One'ın fiyatı ise 167.800 $ olacak.

Bunlara da göz atın

Source: Land Rover

2024-07-03T15:18:42Z dg43tfdfdgfd