VOLVO, YıL SONU SATış BEKLENTILERINI DüşüRDü

Vites yükselten üretici, yılın ikinci yarısında kan kaybedecek.

2024 yılı Volvo için şu ana kadar oldukça iyi geçiyordu diyebiliriz. Hatta hatırlarsanız, Avrupa Birliği sınırları içerisinde geçtiğimiz mayıs ayının liderlerinden biri Volvo olmuştu. EX30'un da etkisiyle ciddi bir satış patlaması yaşayan Volvo, bu duruma rağmen yıl sonu beklentilerini aşağı yönlü güncelledi.

EX30 şu anda AB'nin en çok satan 3. elektrikli modeli olsa da EV satışları dünya çapında düşmeyi sürdürüyor. Buna ek olarak Avrupa Birliği Komisyonu'nun yeni "Çin vergisi", Volvo'yu da derinden etkileyecek.

Çinli Geely markasının şemsiyesi altında bulunan Volvo, üretiminin bir kısmını Çin'de gerçekleştiriyor. Bu da markanın Avrupa'ya gelecek modellerinin ek yüzde 37.6 oranında vergiye takılacağı anlamına geliyor.

EX30'un üretimini de Çin sınırlarında gerçekleştiren Volvo, bu iki sebepten ötürü yıl sonu beklentilerini düşürmeye karar verdiğini açıkladı. Yıl sonunda geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 net artış bekleyen Volvo, bu rakamı 15-12 aralığı olarak güncelledi.

Bunu da oku

Geçtiğimiz günlerde Reuters ekibine konuşan CEO Jim Rowan, şu açıklamalarda bulundu:

"Pazarda büyümeyi sürdürüyor olsak da rüzgar tersi yöne esmeye başladı. Bunun nedeninin ek vergiler olduğunu söyleyebilirim."

Hatırlarsanız AB, geçtiğimiz günlerde "işbirlikçi üreticiler" için yeni vergi kuralları getirebileceğini açıklamıştı. Fakat Volvo'nun bu kurallardan yararlanabilmesi pek mümkün görünmüyor.

2024-07-19T09:19:46Z dg43tfdfdgfd