VOLKSWAGEN ÇIN'DEKI FABRIKASıNı DöNüşTüRüYOR!

Çin'deki VW tesisi elektrikli araçlar üretmek için dönüştürülecek

Volkswagen Grubu'nun SAIC ile olan ortak girişimi, Şanghay'daki fabrikalarından birini elektrikli araçların üretimi ve bunun yanı sıra araştırma ve geliştirme faaliyetleri için dönüştürdüğünü açıkladı.

VW, Şanghay'da bir fabrikanın operasyonlarını durdurduğuna dair sosyal medyada çıkan söylentilerin ardından Reuters'a gönderdiği bir e-postada, SAIC Volkswagen'in ana fabrikasında üretilen içten yanmalı motorlu modellerin başka fabrikalara taşınacağını belirtti. Şirket, bu değişikliğin halihazırda üretilen modeller için üretim kapasitesini etkilemeyeceğini de ekledi.

Volkswagen'ın bu hamlesi, Çin'deki elektrikli araç pazarında hızla büyüyen rekabet ortamında Çinli rakiplerine yetişmek için elektrifikasyon sürecini hızlandırma çabalarını yansıtıyor. Sanayi birliklerinin verilerine göre, Volkswagen markalı araçlar, geçen yılın Kasım ayından bu yana elektrikli araç üreticisi BYD tarafından satış adetleri konusunda geride bırakıldı.

Volkswagen Şanghay fabrikasını elektrikli araç üretimi ve araştırma faaliyetleri için yeniden düzenleyerek,  Çin pazarındaki konumunu güçlendirmeyi ve hızla büyüyen elektrikli araç sektöründe rekabet gücünü yeniden kazanmayı hedefliyor.

Alman marka ayrıca ID. model ailesiyle farklı tüketici gruplarına, her ihtiyaca yanıt verebilen modellerde geliştiriyor. Wolfsburg merkezli VW, geçtiğimiz günlerde elektrikli ID.Buzz modelinin Amerika için geliştirilen uzun şasili bir versiyonunu tanıtmıştı.

Bu uzun şasili versiyon standart modele göre 250 mm daha uzun ve yedi koltuk kapasitesine sahip. VW, farklı pazarlar için ürün geliştirmeye devam ediyor, ancak Alman marka diğer tüm üreticiler gibi hayatta kalmak ve rekabetçi olmak istiyorsa Çin pazarına öncelik vermesi gerektiğini biliyor.

İlginizi çekebilir

2023-06-07T15:15:49Z dg43tfdfdgfd