VOLKSWAGEN VE SAIC, ELEKTRIKLI ARAç üRETIMI IçIN EL SıKışTı

Çin'de üç adet PHEV ve iki adet tam elektrikli araç geliştirilecek.

Volkswagen Grubu, Çin'deki yerel ortağı SAIC ile birlikte üç adet şarfj edilebilir hibrit ve iki adet tam elektrikli araç geliştirmeyi planlıyor. SAIC, iki şirketin 27 Haziran'da imzaladığı bir anlaşmaya göre, bahsi geçen beş modeli 2026'dan 2030'a kadar satışa sunulacağını söyledi, ancak yeni modellerin hangi markalar altında olacağını açıklamadı.

Bu hamle, Alman otomobil devinin elektrikli araçların geliştirilmesini hızlandırmak için yerel otomobil üreticileriyle daha iyi bir etkileşim kurma yönündeki son çabasını temsil ediyor. VW Grubu, 20 Mayıs'ta SAIC ile yaptığı başka bir anlaşma ile Audi için Advanced Digitized Platform adı verilen akıllı bir EV platformu ortaklaşmak için önemli bir adım atmıştı. SAIC-VW'nin açıklamasına göre, yeni platform üzerinde geliştirilen Audi logolu ilk modelin üretimi 2025 yılında başlayacak.

SAIC Volkswagen ID.4 X

Merkezi Şanghay'da bulunan SAIC-VW, VW, Audi ve Skoda için benzinli araçlar üretme ve pazarlama görevlerini üstleniyor. Ayrıca VW ve Audi markaları için elektrikli modellerin üretiminden ve dağıtımından sorumlu. SAIC-VW'de monte edilen araçlar, VW Grubu'nun teknolojileriyle geliştiriliyor.

VW Grubu, geçtiğimiz şubat ayında Çinli EV girişiminin %4,99 hissesini satın aldıktan sonra Xpeng ile VW markası için iki kompakt EV geliştirme planını da açıklamıştı. Bu sayede tahmini masrafları %40'a kadar azaltmayı hedefleyen VW, giriş seviyesi modellerini 2026 yılında piyasaya sürecek.

Bunlara da göz atın

Source: Automotive News Europe

2024-07-01T15:25:48Z dg43tfdfdgfd