VOLKSWAGEN'IN RIVIAN'A YAPTığı YATıRıM, SCOUT'UN GELECEğINI ETKILER MI?

Cevap hayır.

Rivian, dün akşam saatlerinde Volkswagen'den 5 milyar dolarlık dev bir yatırım aldığını sürpriz bir biçimde açıkladı. İki üretici elektrikli otomobiller ve otomobil yazılımları üzerinde ortaklaşa çalışmaya karar verdi. İlk adımda 1 milyar doları Rivian'a teslim edecek Volkswagen, ilerleyen yıllarda 4 milyar dolar daha yatırım gerçekleştirecek. Peki ama bu anlaşma, Scout Motors için ne anlama geliyor?

Bildiğiniz gibi Scout Motors, Volkswagen'in Kuzey Amerika'da kullanacağı yeni bir marka olarak şekilleniyor. Bununla birlikte Rivian ve Scout arasında ilginç paralellikler görmek mümkün. Mesela Rivian kendisine özel bir elektrikli pickup modeline sahip. Scout'un da benzer bir model geliştirdiğini biliyoruz.

Scout elektrikli pickup ve SUV

Bu nedenle Motor1.com Amerika'daki meslektaşlarımız konuyu Volkswagen'in tepesindeki isimlerden Christopher Hauss'a sormuş. Hauss, markanın her şekilde devam edeceğini ifade etmiş.

"Scout ile ilgili planlarımız hala devam ediyor. Şu anda Rivian ile ortak girişim planlarımızda bir sonraki adımları atmaya odaklanmış durumdayız"

Bunu da oku

Bu ortaklığın Scout için pozitif bir etki yaratıp yaratmayacağı da bilinmiyor. İlk resmi açıklamalara göre Scout, Volkswagen'in MEB platformu yerine kendi geliştireceği bir platformu kullanacaktı. Bu ortaklığın Scout'u kapsaması pek mümkün görünmüyor.

Volkswagen ve Rivian ortaklığı, özellikle Rivian kanadının yeni modellerini çok daha hızlı şekilde piyasaya sürmesine olanak sağlayacak.

2024-06-28T07:12:23Z dg43tfdfdgfd