TOYOTA, SUBARU'NUN BIR TüRLü YAPAMADığı BRZ STI'ı GERçEK KıLACAK

Turboşarjlı ve dört tekerden çekişli!

Toyota bu yıl Las Vegas'taki SEMA fuarı için ekstra özel bir şey planladı. Şirket, ralliden ilham alan hot hatch modeli GR Corolla'nın turbo şarjlı üç silindirli motorunu ve dört tekerlekten çekişli güç aktarma organlarını kullanacak tek seferlik bir GR86 üretiyor. Subaru'nun üretmeyi reddettiği AWD BRZ STI gibi.

Profesyonel fotoğrafçı ve YouTuber Larry Chen, bu çok özel SEMA otomobilinde yapılan tüm çalışmaları inceleyen uzun bir video yayınlayarak, yapım aşamasına gizlice göz atmayı başardı. Evasive Motorsports'tan Mike Chang, Toyota'nın aracı yapmak için kendilerine başvurduğunu söyledi. Chang'in söylediğine göre, Toyota 1990'lardaki Celica GT4 gibi geçmişteki ralli otomobillerine saygı göstermek istemiş.

GR86'yı bir ralli-saygı aracına dönüştürmek için GR Corolla'nın ünitesinden daha mantıklı bir seçenek olabilir mi? Chang, yeni yapının Corolla'nın G16-GTS üç silindirini, altı ileri manuel şanzımanını ve dört çeker sisteminin korunacağını söylüyor. Bunları yaklaşık 200 kilo daha hafif bir arabaya koyduğunuzda, eğlencenin tarifine ulaşmış oluyorsunuz.

GR86 dört tekerlekten çekişli olarak tasarlanmadığından, bu değişim basit bir süreç değil. Chang, GR Corolla'nın aktarma organlarını sıkıştırmak için yeni motor, şanzıman ve diferansiyel bağlantıları gibi şeylerle şasiyi ve süspansiyon geometrisini değiştirmeleri için Eimer Engineering'den yardım aldı. 

Bir defaya mahsus ralli spesiyalleri söz konusu olduğunda, bu oldukça havalı olacak gibi görünüyor. Kasım ayında düzenlenmesi planlanan SEMA'da aracın son hâlini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Bunlara da göz atın

Source: Larry ChenYouTube, Jalopnik

2024-06-27T08:23:27Z dg43tfdfdgfd