TOYOTA GELIşMIş OTONOM SüRüş VE YENI BIR LFP BATARYA TANıTTı

Yeni batarya, maliyetleri %40 azaltacak.

Toyota, elektrikli otomobil çağına yetişmeye çalışıyor. Otomobil satışları açısından dünyanın bir numarası, sürücü desteği konusunda da yoğun bir şekilde çalışıyor ve önümüzdeki yılın başlarında Çin'de gelişmiş bir otonom sürüş aracı piyasaya süreceğini belirtti. Söz konusu otomobil doğrudan Toyota tarafından değil, Japon şirketin devlete ait üretici Guangzhou Automobile Group ile kurduğu ortak girişim tarafından üretilecek: GAC-Toyota.

Bu yeni sürücü destek teknolojisiyle donatılacak ilk model Bozhi 3X adlı bir SUV olacak. Otoyolda sürücü müdahalesi olmadan seyahat edebilecek ve aynı zamanda birçok tipik kentsel durumun üstesinden gelebilecek. Ayrıca, sürücü araçta olmadan belirlenen alana ulaşarak kendi kendine park edebilecek.

Bu yeni teknolojinin arkasındaki yazılım, aralarında Mercedes'in de bulunduğu bir dizi otomobil üreticisinin dikkatini çekmiş olan Momenta Global isimli startup tarafından geliştirilecek. GAC-Toyota, Huawei ile beraber kurduğu ortaklık sayesinde araç içinde gelişmiş iletişim sistemleri sunacak. Bu yeni dijital platformun ilk lansmanının 2025 yılında yapılması planlanıyor.

Bu yeni otonom sürüş teknolojisinin duyurusu geçtiğimiz hafta Guangzhou'da düzenlenen ve genel olarak inovasyonun tartışıldığı bir konferansta yapıldı. Açıklanan yenilikler arasında lityum demir fosfat (LFP) bazlı, en geç 2026 veya 2027'de hazır olacak ve elektrikli otomobil üretim maliyetlerini yaklaşık %40 oranında azaltacak yeni bir batarya da vardı.

Bunlara da göz atın

2024-07-04T15:22:30Z dg43tfdfdgfd