POLESTAR, DAHA FAZLA BST MODELI TANıTACAK

Yüksek performanslı daha fazla modele kim "hayır" der?

Polestar CEO'su Thomas Ingenlath gerçek bir otomobil tutkunu. İlk planda önden çekişli olan Polestar 2'yi arkadan itişli üretmeye ikna eden CEO, dört kapılı GT modeli Polestar 5'in ve Polestar 6 roadster'ın üretime geçmesine de öncülük ediyor. Ingenlath ayrıca Polestar 2'nin sınırlı BST Edition 270 ve Edition 230 modellerinin gerçeğe dönüştürülmesine de yardımcı olmuştu. Şimdi ise Ingenlath, New York Otomobil Fuarı'nda daha fazla BST sürümünün yolda olduğunu Motor1'e doğruladı.

Henüz bir zaman çizelgesi ve ayrıntı verilmemiş olsa da önceki BST versiyonları, ne bekleyeceğimiz konusunda bir fikir veriyor. Daha alçak ve daha sert süspansiyon, daha yapışkan lastikler ve otomobilin artan performansına işaret eden çok sayıda stil değişikliği. Polestar 2'nin her iki BST versiyonu da normal çift motorlu sedan ile 483 bg sahipti, ancak bunu daha sert yaylar, benzersiz Ohlins amortisörler, özel jantlar ve özel bir Pirelli lastiği ile eşleştirdi. Polestar, BST 270'ten 270 örnek ve - tahmin ettiğiniz gibi - BST 230'dan 230 örnek üretti. Görünüşe göre, projeyi devam ettirmek için yeterince iyi karşılandılar.

Polestar 3 ve 4 gecikmiş olsa da, Polestar 5 sedanda ilerlemenin iyi olduğu belirtildi. Ayrıca CEO, dünya genelinde düşen satış rakamlarına rağmen insanların elektrikli otomobillerden soğuduğunu düşünmüyor. CEO, "Bu sadece insanların satın alma kararları konusunda daha temkinli davrandıkları bir ekonomik dönem" diyor.

Polestar'ın diğer elektrikli araç üreticilerinden farklı hedefleri olduğu da bir gerçek. Ingenlath da "Tesla'nın satmak istediği milyonlara talip değiliz, BYD ile rekabet içinde değiliz. BMW, Porsche ve Mercedes gibi şirketlerle rekabet halindeyiz." sözleri ile bu stratejiye değiniyor. Ingenlath, ayrıca Polestar'ın rekabetinin elektrikli araçların ötesine geçtiğini, örneğin Polestar 3'ün sadece BMW iX'e değil, BMW X5'e rakip olduğunu söylüyor.

Bunlara da göz atın

2024-03-29T15:27:56Z dg43tfdfdgfd