PAGANI HUAYRA, NIHAYET MANUEL şANZıMANA KAVUşTU

Epitome versiyonuna özel olarak.

Pagani, tıpkı Zonda'da yaptığı gibi Huayra için de onlarca özel versiyon üreterek modeli hayatta tutmaya devam ediyor. Daha önce Codalunga, Imola ve Huayra R'ı görmüştük. Şimdi ise Pagani, Goodwood Festival of Speed'de sergileyeceği yeni bir versiyon tanıtıyor. Bu özel model, diğer bütün türevlerin aksine manuel şanzımana sahip.

Manuel şanzımanlı ilk Pagani Huayra olan Epitome versiyonu, Pagani'nin zirvesini temsil etmesi amacıyla bu isme layık görülmüş. Huayra Epitome, manuel vitesli bir Huayra isteyen son derece varlıklı bir müşteri tarafından sipariş edildi. Yedi vitesli şanzıman Xtrac tarafından üretiliyor ve "daha iyi tork aktarımı için üç diskli debriyaj sisteminden" faydalanıyor. Ve tıpkı Utopia'da olduğu gibi, bu bir gated-manual.

Pagani Huayra Epitome

Bu özel şanzıman, Mercedes-AMG imzalı 6.0 litrelik V12 motorla eşleştiriliyor. 6700 devir çeviren güç bloğu, 864 bg güç ve 1100 Nm tork üretiyor. Utopia'yla aynı gücü taşıyan araç, azami olarak 350 km/s hıza ulaşıyor. Fakat, 0-100 km/s süresi açıklanmadı.

Bunun dışında, mühendislerin daha da sıkılaştırdığı bir süspansiyon kurulumu görüyoruz. Pagani, Epitome'un standart Huayra'dan daha az eğim ve yuvarlanmaya sahip olduğunu söylüyor, ancak sürüşü en yumuşak seviyede tutan bir "Süper Yumuşak" modu var - bilirsiniz, Monako veya Como Gölü kıyılarında gezinmek için. Bu sürüş modu 150 km/s hıza ulaşıldığında otomatik olarak kapanıyor.

Önde, yeni LED ışıklandırma vurgularına ve daha iyi hava akışı için daha büyük bir ızgara içeren iyileştirilmiş bir tasarım bulunuyor. Arka tampondaki ufak değişiklikleri geride bırakan devasa arka kanat ise bagaj kapağını süslüyor. Tüm gövde koyu mavi bir karbon fiber dokuma ile kaplanırken, altın vurgular ve altın jantlar lüks görünümü tamamlıyor.

Pagani'nin Grandi Complicazioni özel araçlar bölümü tarafından üretilen otomobilin planlanması dokuz ay, tamamlanması ise 10 ay sürmüş. Ama eğer bir tane istiyorsanız şansınız yok. Bu araçtan yalnızca 1 adet üretilecek.

Bunlara da göz atın

2024-07-03T16:19:23Z dg43tfdfdgfd