NISSAN VE HONDA, YAZıLıM VE ALTYAPı öZELINDE EL SıKışABILIR

İddialar Japonya'dan geldi.

Japonya'nın önde gelen gazetelerinden olan Nikkei'nin haberine göre, ülkenin dev üreticileri Nissan ve Honda el sıkışmaya hazırlanıyor. Maliyetleri düşürmek isteyen ikili, hem yazılım hem de altyapı konularında anlaşmaya varacak.

Ülkenin en büyük ikinci ve üçüncü markası, ortak bir yazılım üreterek maliyetleri kısman istiyor. Bu ortak yazılım iki markanın da tüm modellerinde kullanılacak. Nissan ve Honda, aynı zamanda altyapı konusunda da anlaşmaya vararak EV üretiminde de maliyetleri kısmak istiyor. Böylece global EV pazarında fiyat rekabetini artıracaklar.

Nikkei'nin iddialarına göre iki dev aynı zamanda 6 farklı diğer konuda da anlaşmaya varacak. Bu konuların da yine maliyetleri düşürme anlamında yardımcı olacağı ifade ediliyor. Nissan ve Honda, anlaşmaya varırsa bu ortaklık Japonya sınırlarını da aşacak.

Şimdilik ne Nissan ne de Honda'dan iddialara bir yanıt gelmedi. Fakat her iki markanın da yeni ortaklıklar aradığını biliyoruz. Hatta Nissan bundan kısa süre önce, iflas eden Fisker'i satın almak için masaya oturmuş ve vazgeçmişti.

Bunu da oku

Japon üreticilerin, Çinli EV'ler ile rekabete girmesi için maliyetlerini düşürmesi gerekiyor. Nissan yılın ilk beş ayında yaklaşık 50.000 adet EV satmayı başardı. Honda ise sadece üç ayda 3.190 adet elektrikli otomobil satabildi.

 

2024-07-05T09:25:34Z dg43tfdfdgfd