MINI JOHN COOPER WORKS E PROTOTIPI, GOODWOOD'DA GöRüCüYE çıKıYOR

Ancak üretici güç ünitesinin ayrıntılarını vermiyor.

Yeni Mini John Cooper Works E protoipi, tam elektrikli ilk John Cooper Works modelinin 2024 sonbaharında tanıtılmasından önce bu yılki efsanevi Goodwood Festival of Speed'de boy gösterecek.

Mini John Cooper Works E prototipi, marka için bir ilk olması sebebiyle önemli bir model. "Göz alıcı tasarımı ve elektrikli sürüşü ile bu prototip Mini'nin inovasyondaki gücünü somutlaştırıyor" şeklinde belirsiz bir şekilde ifade edilen modelden 250-300 bg'lik bir güç bekliyoruz. Elektrikli Mini'nin (J01) günümüzdeki en güçlü versiyonu ise 218 bg'ne sahip.

John Cooper Works E'nin dünya prömiyeri bu yıl içinde yapılacak ve güç ünitesiyle ilgili sır perdesi kalkmış olacak. Gelecekteki John Cooper Works model yelpazesi hem benzinli hem de tamamen elektrikli modelleri içerecek. Bu sebeple Mini, Nürburgring 24 saat yarışında içten yanmalı yeni JCW prototipi ile yarışmıştı. 

Mini'nin 60 yıl önce 1964'te Monte Carlo Rallisi'nde Mini Cooper S ile kazandığı tarihi zaferin şerefine Goodwood'daki elektrikli yarış otomobili, şirket içi tasarım ekibi tarafından tasarlanan ayırt edici bir kamuflajın yanı sıra bu önemli etkinliği temsil eden "37" logosuna sahip. Amblem, böylece Mini'nin motor sporları mirasına saygı duruşunda bulunmuş oluyor.

Goodwood Festival of Speed'deki dinamik tanıtım, yüksek performanslı elektrikli araçların geleceğine bir bakış sunuyor. Hayranlar ve meraklılar, Mini John Cooper Works E prototipinin tepe tırmanışında sergileyeceği performansı izlemek için 11-14 Temmuz tarihlerini beklemek zorunda.

Bunlara da göz atın

2024-07-04T17:23:01Z dg43tfdfdgfd