MAZDA MX-5'IN 35. YıL öZEL VERSIYONU DOğRULANDı!

Yeşil renk olabilir.

Mazda MX-5 Miata, bu yıl 35 yaşına giriyor. Japon üreticinin, bu tarihi kutlamak için özel bir versiyon hazırladığına dair söylentiler vardı. Miata Program Müdürü Shigeki Saito'nun Mayıs ayının sonunda Karuizawa Meeting 2024'teki konuşması sayesinde, otomobil üreticisinin 35. Yıldönümü Sürümü'nü üreteceği doğrulandı.

Ancak 30. Yıl Sürümü'nün aksine yeni versiyonda sınırlı üretim yapılmayacak. Bunun yerine, Saito'nun söylediğine göre 35. Yıl modeli bir süreliğine satışa sunulacak ve bu süreçte sipariş veren herkes bu özel sürümü satın alma şansına sahip olacak. Ancak, bunun her pazar için mi yoksa Japonya'ya özel mi olduğunu henüz bilmiyoruz.

Peki bu özel versiyondan ne bekliyoruz? Model muhtemelen Recaro koltuklar, benzersiz jantlar, daha güçlü frenler, revize edilmiş bir süspansiyon ve daha sportif bir sürüş için hazırlanmış ince ayarlarla gelecek. Kaputun altındaki 184 beygirlik dört silindirli motor, yüksek ihtimalle yerini koruyacak. Tasarım konusunda, yeşil veya benzer özel bir renk seçileceğini tahmin ediyoruz. Hatırlatmak gerekirse bir önceki özel versiyon, Yarış Turuncusu rengindeydi ve turuncu dikişli bir kabine sahipti.

2019 yılında satışa sunulan 30. Yıl Sürümü dünya çapında sadece 3.000 adetle sınırlandırmıştı ve bunların yaklaşık 6 tanesi Türkiye'ye gelmişti. O dönemde yurt dışında 34.995 $ (1.1 milyon ₺)fiyat etiketi ile satılan modelin, ND3 makyajı ve enflasyon sebebiyle 40 bin $'a (1.3 milyon ₺) yakın bir fiyatla çıkmasını bekliyoruz. Sınırlı üretim olmamasının piyasaya etkisini de merak etmiyor değiliz.

Bunlara da göz atın

Source: ねこにわチャンネル by赤瀬 via Miata.net

2024-07-02T15:29:53Z dg43tfdfdgfd