MAYıS AYıNDA AVRUPA'NıN LIDERI VOLKSWAGEN OLDU!

Toplam satışlarda lider T-Roc.

Volkswagen, uzun bir aradan sonra Avrupa'da liderliği tekrar ele geçirdi. Mayıs ayında en çok satan marka olmayı başaran Volkswagen, Avrupa'nın en büyük iki segmentinde liderliği ele geçirdi.

Avrupa'da Mayıs ayında en çok satan model, T-Roc oldu. Segmentindeki en yakın rakibine 4.508 adetlik bir fark atan T-Roc, Volkswagen'in yıldızı oldu. Avrupa'nın en büyük ikinci segmenti kompakt SUV sınıfında ise Tiguan, Nissan Qashqai'yi liderlikten etti.

Mayıs ayının bir diğer kazananı ise Volvo oldu. Avrupa'nın SUV sınıflarında ciddi artışlar gösteren Volvo, ayın en çok artış gösteren üreticilerinden. Mayıs ayında premium kompakt SUV segmentinde XC40, en yakın rakibi BMW X1'e yaklaşık 4.700 adetlik bir fark atmayı başardı. Orta sınıfta ise XC60'ın, en yakın rakibi Mercedes-Benz GLC'ye neredeyse 4.000 adetlik bir fark attığını gözlemliyoruz.

Bunu da oku

Bununla birlikte verilerin henüz satışların yüzde 95'ini kapsadığını belirtelim. Verilerin nihai hali için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Verilerde dikkat çeken bir diğer detay da EV'lere olan talebin yavaşlaması ve PHEV modellere olan ilginin yükselmesi. Mayıs ayında da gerileyen elektrikli otomobil satışları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında düşüş yaşadı. Şarj edilebilir hibritlere olan talebin ise yüzde 4.9 oranında arttığı gözlemleniyor.

PHEV listesinde lider, bu ay ciddi bir çıkış yapan Volvo XC60'a ait. Uzun süredir segmentin lideri olan Ford Kuga'yı tahtından eden XC60'ı ise Mercedes-Benz GLC Serisi takip ediyor. Kuga ise 3. sıraya gerilemiş durumda.

Elektriklilerde ise düşüş gözlemlenmesine rağmen liderin hala Model Y olduğunu belirtelim. İkinci sırada da bir diğer Tesla modeli olan Model 3 yer alıyor.

2024-06-24T08:27:30Z dg43tfdfdgfd