MATE RIMAC, BEKLENEN ROBOTAKSI PROJESI VERNE'I TANıTTı!

2026 yılında yollarda olacak.

Mate Rimac insanları anlıyor. Yeni robotaksi şirketi Verne, 2026'da piyasaya sürülecek ve daha fazla müşterinin "daha derin bir konfor ve sahiplik duygusu" geliştirmesi umuduyla sürücülere otonom araç içindeki deneyimleri üzerinde büyük kontrol sağlayacak.

Verne robotaksi, Mobileye Drive platformu ve Seviye 4 sürüş ile insanları A noktasından B noktasına götürecek. Ancak, şirketin amacı bu deneyimi müşterilerin aracın sıcaklığını, sesini, aydınlatmasını, konfor seviyesini ve kokusunu daha geliş yolundayken ayarlamasına olanak tanıyan ve istenirse seçtiğiniz ayarları her sürüşte otomatik olarak hazırlayan bir araç çağırma uygulaması etrafında inşa ediyor. Yani, Verne "kendi özel şoförünüzmüş" gibi hissettirecek.

Verne'nin benzersiz şekli, kabinde mümkün olan en ferah alanın oluşturulması amacından kaynaklanıyor. Şirket, aracı içten dışa doğru şekillendirerek, bir Rolls-Royce'tan daha fazla diz mesafesi sunuyor. Araçlar yalnızca iki kişilik, çünkü araştırmalara göre taksi yolculuklarının %90'ı sadece bir ya da iki kişi ile gerçekleşiyor. Ayrıca daha fazla eşya taşımak için büyük bir bagajı da var.

Yolcular, multimedya fonksiyonları içeren ve sürüş hakkında bilgi verebilen 43 inçlik bir ekranın önünde oturacaklar. Araçta direksiyon simidi ve pedallar bulunmuyor ancak koltuklar arasında yolculuğu başlatmak ve durdurmak için kullanılabilecek fiziksel bir düğme var. Araç içi sistemleri kontrol etmek için bir de dokunmatik ekran yerleştirilmiş.

Şirketin çabalarının hayati bir parçası da "Ana Gemi" olacak; araçlar burada her gün şarj edilecek, incelenecek ve temizlenecek. Böylece sürücüler güvenli bir araçta oldukları konusunda rahat edecekler.

Verne'nin benzersiz dış görünümü, derinlemesine entegre edilmiş kameraları, sensörleri, LIDAR sistemlerini ve temizleme mekanizmalarını gizliyor. Ayrıca, ön cam silecekleri ve yan aynalar gibi bir sürücünün tipik bir araçta ihtiyaç duyacağı şeylere sahip değil, bu sayede yetkili personel tarafından temizlenmesi daha da kolay.

Verne; Birleşik Krallık, Almanya ve Orta Doğu'ya yayılmadan önce ilk olarak 2026 yılında Hırvatistan'ın Zagreb kentinin sokaklarında kullanılmaya başlanacak. Dünya çapında genişleme planları ise Hırvatistan'daki üretim tesisinin inşasını takip eden süreçte başlayacak.

Şirket, adını Denizler Altında 20.000 Fersah, Dünyanın Merkezine Yolculuk ve 80 Günde Devri Alem kitaplarının yazarı Jules Verne'den alıyor. Yakında sizi markete götürecek olan bu araçlarda, ünlü yazarın eserlerini okumayı tercih edebilirsiniz.

Bunlara da göz atın

Source: Verne

2024-06-27T13:24:21Z dg43tfdfdgfd