KüLE DöNEN KOENIGSEGG JESKO, üCRETSIZ şEKILDE YENILENECEK

Yangında kimse zarar görmedi, ancak milyonlarca dolarlık Jesko'nun yandığı ortada.

[GÜNCELLEME: CEO Christian von Koenigsegg, yapılan incelemeler sonucunda sorunun hidrolik sistemden kaynaklandığını açıkladı. Böylece, hortumlardaki sızıntının aracın sıcak parçalarıyla temas ettiği ve alev aldığı kesinleşmiş oldu. Sorunun nihai çözümü bulunmamış olsa da aynı durumun tekrar yaşanmaması için sızıntıları tespit eden bir yazılım güncellemesi yayınlanacak. Ayrıca, araç sahibi ücretsiz bir Jesko'ya sahip olacak.]

Haberler kötü. Artık Dünya'da 1 tane daha az Jesko bulunuyor. Bir örneği geçen hafta Yunanistan'da bir yol rallisi sırasında yanarak kül oldu ve milyonlarca $'lık hiper otomobil tanınmaz hale geldi. Neyse ki kimse yaralanmadı ve Koenigsegg, yangının nedenini araştırmaya başladı.

Ateşli olay 15 Haziran sabahı meydana geldi. Autoblog.gr'nin paylaşımına göre Jesko, Marousi şehri yakınlarındaki bir otelden ayrıldıktan sadece birkaç dakika sonra alevler içinde kaldı. Yangın başladığında araçta iki kişi vardı ve iddialara göre araç o sırada düşük hızda ilerliyordu. Alevler nihayet söndürüldüğünde, tanımlanabilen tek parçalar tekerleklerdi.

Egg Registry'nin haberine göre Koenigsegg, Jesko sahiplerine bir mesaj göndererek her şey aydınlanana kadar araçlarını park etmelerini istedi. İlginç bir şekilde, e-posta aynı zamanda Autoblog.gr raporuyla da çelişiyor ve tanıkların Jesko'nun yangından önce agresif bir şekilde sürüldüğünü gözlemlediklerini söylüyor.

Raporlara göre dışarısı da oldukça sıcaktı ve günün erken saatleri olmasına rağmen sıcaklık 38 Celcius dereceye yakındı. Sıcaklığın bir faktör olup olmadığı bilinmiyor, ancak Koenigsegg mühendislerinin bunu anlamaya çalışırken ellerinin dolu olacağını söyleyebiliriz.

Jesko, Atina'da başlayan ve Monako'da sona ermesi planlanan Six2Six Avrupa Turuna katılan 70'in üzerinde süper otomobilden biriydi. Aracın sahibine etkinlikten sadece birkaç hafta önce teslim edildiği ve kilometre sayacında sadece 160 km olduğu bildirildi. Bu, Koenigsegg'in 1.600 beygir gücündeki hiper otomobilin üretimi sona ermeden önce üreteceği 125 Jesko'dan biri.

Bunlara da göz atın

Source: Autoblog.gr, EggRegistry

2024-06-20T19:29:24Z dg43tfdfdgfd