KIA K4: DAHA BüYüK, DAHA çEKICI, HâLâ CERATO

İki farklı motor seçeneği sunuluyor.

Kia, artık "K4" ismini taşıyan Cerato/Forte modelinin tasarım detaylarını geçtiğimiz hafta yayınlamıştı. New York Otomobil Fuarına katılan Kia, yeni modeli hakkında nihayet diğer bilgileri de paylaştı. İki farklı motor seçeneği sunan K4, 4.71 metre uzunluğunda ve 1.85 metre genişliğinde.

Standart güç ünitesi, atmosferik 2 litrelik motor ile 149 bg ve 173 Nm üretiyor ve bu gücü, CVT şanzıman ile tekerlere aktarıyor. 1.6 litrelik turbo motor ise 193 bg ve 264 Nm üretiyor ve sekiz ileri otomatik şanzıman ile eşleşiyor. Kia K4, yılın ikinci yarısında Amerika pazarında satışa sunulacak, fakat diğer pazarlar hakkında kesin bir bilgi paylaşılmadı.

Kia Cerato/Forte, farklı pazarlarda farklı boyutlar ile üretiliyordu. Fakat en popüler olduğu pazara yani Amerika'ya odaklanırsak 4.64 metre uzunluk ve 1.80 metre genişlik verilerini görüyoruz. K4 ise bu proporsiyonu bir miktar büyüterek 4.71 metre uzunluğunda ve 1.85 metre genişliğinde bir gövde ile geliyor.

Kia, K4'ü beş donanım seçeneğiyle sunacak: LX, LXS, EX, GT-Line ve GT-Line Turbo. İçeride, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto'nun standart olarak sunulduğu toplamda 30 inçlik devasa bir multimedya ekranı ve gösterge paneli birleşimi görüyoruz. 

Gri renkli iç mekan LX, LSX ve EX'te sunuluyor. Kayrak Yeşili ise EX donanımında opsiyon olarak sunuluyor ve GT-Line, Oniks ve Kirli Beyaz iç mekanlara sahip. GT-Line modelleri ısıtmalı ön koltuklara sahip, ancak koltuk havalandırma ve hafızalı sürücü koltuğu, opsiyon olarak sunuluyor. Ayrıca ses sistemine önem veriyorsanız, Harman Kardon opsiyonu da listede yer alıyor.

GT-Line, parlak siyah vurgulara sahip ön ve arka tasarım, 18 inç alaşım jantlar, saten krom kemer çizgisi ve parlak siyah ayna kapakları ile öne çıkıyor. GT-Line Turbo, LED projeksiyon farları, LED sis farları ve kendine özel jantlar gibi daha da fazla görsel özelliğe sahip. Her iki GT trimi de çok bağlantılı arka süspansiyon ile yola çıkıyor.

Kia ayrıca bir ton standart güvenlik özelliği sunarak K4 yolcularının güvenliğini sağlıyor. Arka yan hava yastıkları artık standart ve opsiyon listesinde şerit takip asistanı, ileri çarpışma önleme, arka çapraz trafik uyarısı ve daha fazlası yer alıyor. Kia ayrıca GT-Line Turbo modelinde ileri seviye çarpışma uyarısı gibi ek güvenlik özellikleri de sunacak.

Bunlara da göz atın

Source: Kia

2024-03-28T13:25:32Z dg43tfdfdgfd