KARşı KARşıYA: VOLKSWAGEN GOLF R VE HONDA CIVIC TYPE R

Kompakt ve sportif favoriler karşı karşıya.

Yeni Volkswagen Golf R ve Honda Civic Type R, kompakt spor otomobiller dünyasında iki farklı ekolü temsil ediyor. Daha az bilgili olanlar bu otomobilleri "sıradan" birer aile otomobili sanabilir. Gerçekte ise, beş kapılı hatchback kategorisinin gözde üyeleri, hem günlük hayatta hem pistte şahane birer seçenek.

Hot-hatch kategorisinin hayranları, dört tekerlekten çekişli süper Alman ile önden çekişli Japon samurayı arasında ikiye bölünüyor. Peki bu modeller, kağıt üstünde birbirlerine karşı nasıl üstünlükler kuruyor, gelin göz atalım. Golf R, 4,29 metrelik uzunluğuyla daha kompakt bir gövdeye sahip. Black Edition versiyonu, 19 inç jantları, siyah logoları, fren kaliperleri ve egzoz uçları öne çıkıyor.

Volkswagen Golf R

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R ise uzun bir sedan şeklini temsil ediyor ve 4,59 metre uzunluğu ile Golf'e 30 cm fark atıyor. Genişlik 1,89 metre ile Alman modelden daha fazla, yükseklik ise daha az. Mat siyah 19 inçlik jantlar, alçaltılmış süspansiyon, çok sayıda hava girişi ve arka kanat gibi detaylar standart modelden sıyrılmasını sağlıyor.

Model Uzunluk Aks aralığı Genişlik Yükseklik
Golf R 4.29 m 2.62 m 1.78 m 1.45 m
Civic Type R 4.59 m 2.73 m 1.89 m 1.40 m

Her iki beş kapılı spor otomobil de oldukça klasik bir iç düzene sahipken, Golf R daha büyük ekranlar ve dokunmatik düğmeler ile dijital çağa uygun bir yaklaşım benimsiyor.

Özellikle Volkswagen, pistteki tur zamanlarını izlemek için Laptimer GPS ve ivmeölçer içeren 10,2 inç ekranlı Digital Cockpit Pro ile öne çıkıyor. Merkezi multimedya ekranı 12,9 inç boyuta sahip ve kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay bağlantısının yanı sıra yeni menü yönetimini içeriyor.

Volkswagen Golf R

Daha sportif olan Golf'ün bagajı minimum 374 litre ve arka koltuklar katlandığında maksimum 1.230 litre kapasiteye sahip.

Golf'te olduğu gibi Honda Civic'in dijital göstergeleri de 10,2 inçlik bir boyuta sahip olsa da merkezi ekran 9 inçten biraz daha küçük. Ancak, Android Auto ve Apple CarPlay kablosuz bağlantı özelliği bu modelde de mevcut.

Honda Civic Type R

Honda'nın bagaj bölmesi, Volkswagen'inkinden daha cömert davranarak minimum 410 litre ve koltuklar yatırıldığı zaman 1.212 litre hacim sunuyor.

İki sportif kompakt arasındaki tasarım farklarını geçip önemli kısma geldiğimize, her iki modelin kalbinde de 2.0 litrelik dört silindirli turbo motorlar bulunuyor. Golf R, ürettiği gücü dört tekerleğe aktarırken Civic Type R tarafında önden çekiş sunuluyor.

Volkswagen Golf R

Golf R'ın 2.0 TSI motoru, 5,600-6,500 devir aralığında 333 bg güç üretebiliyor. Maksimum 420 Nm seviyesinde üretilen tork, 7 vitesli DSG çift kavramalı otomatik şanzıman aracılığıyla tüm tekerleklere iletilir. 

270 km/s'lik azami hız Japon modeline çok yakın olsa da, 0-100 km/s hızlanmasında 4,6 saniyelik daha iyi bir süre elde ediyor.

Honda Civic Type R ise VTEC motorunun 329 bg ve 420 Nm'lik versiyonuna ve geliştirilmiş devir eşleşmeli 6 ileri manuel şanzımana sahip. Bu güç, geleneğe uygun kalarak önden tekerlere iletiliyor. Azami hız 275 km/s olarak belirtiliyor ve 0-100 km/s hızlanması rakibinden geride kalsa da, etkileyici kabul edebileceğimiz 5,4 saniye seviyesinde ölçülüyor.

Volkswagen Golf R

Honda Civic Type R

Güncellenen Golf R'ın fiyat etiketleri paylaşılmamış olsa da hatrı sayılır bir değişim beklemiyoruz. Makyaj öncesi modelin ülkemizdeki güncel fiyat etiketi 4.088.000 ₺ seviyesinde. Japonya'nın göz bebeği Type R ise 4.172.000 ₺ karşılığında satın alınabiliyor.

Bunlara da göz atın

2024-07-04T16:22:47Z dg43tfdfdgfd