KARşı KARşıYA: RENAULT CAPTUR VE VOLKSWAGEN T-CROSS

B-SUV segmentinin iki popüler ismi karşı karşıya.

Renault Captur ve Volkswagen T-Cross, aynı segmenti paylaşan fakat farklı felsefeler ile tasarlanan en popüler modellerden ikisi. Daha yenilikçi ve teknolojik bir yol izleyen Captur'un karşısında, daha geleneksel bir tasarım taşıyan T-Cross yer alıyor. Her iki model de yakın zamanda makyajlandığı için karşılaştırma tezgahına almak için güzel bir fırsat.

Dış Tasarım

Renault Captur'un tasarımı, ülkemizin en popüler modellerinden Clio ile benzer detaylar taşıyor. Ön kısımda küçük Renault'dan alınan dikey LED farlar yer alırken, ince ızgara farklılaşmasını sağlıyor. Genel olarak, şekil eski modele göre biraz daha köşeli, uzunluk ise hâlâ 4,23 metre. Alaşım jantlar da 19 inçlik yeni jant seçeneklerine sahip.

Renault Captur

Volkswagen T-Cross

T-Cross'un makyaj operasyonu LED ön ve arka farlar için yeni bir görünüm ve tasarımı daha büyük T-Roc'u anımsatan tamamen yeni bir ızgaradan oluşuyor. Boyutlar açısından, uzunluk 27 mm artarak 4,14 m'ye ulaştı. Gövde, ön ve arka taraftaki marşpiyel panellerini anımsatan gri eklentilerle daha "off-road" bir görünüme sahip.

 
Uzunluk Genişlik Yükseklik Aks mesafesi
Renault Captur 4.23 metre 1.80 metre 1.58 metre 2.64 metre
Volkswagen T-Cross 4.14 metre 1.76 metre 1.58 metre 2.55 metre

İç Tasarım

Captur'un iç mekanı sürprizlerle dolu. İlk fark ettiğimiz şey, Android Automotive 12 işletim sistemine dayanan OpenR Link multimedya sistemi ile donatılmış 10,4 inçlik dikey ekran ve sürüş bilgilerini ve navigasyonu gösteren 10,25 inçlik dijital panel.

Döşeme seçimi donanım seviyesine bağlı olarak önemli ölçüde değişiyor. Evolution sarı dikişli ve elmas desenli gri döşemeye sahipken, Esprit Alpine gri ve mavi detaylı deriye sahip.

Renault Captur

Volkswagen T-Cross

T-Cross'a bindiğimizde Style ve R-Line kaplamalarda 10 inçe kadar yatay bir ekran ve tamamen dijital 10,25 inçlik bir gösterge paneli görüyoruz. Gösterge paneli oldukça klasik bir tarza sahip ve fiziksel klima kontrolleri vites kutusunun önündeki parlak siyah bölgede yer alıyor. Döşemeler kumaş (tipik Volkswagen dama desenli) ve deriden oluşuyor.

Her iki modelin de bagaj hacmi, tasarımsal özellikleri ile artırılabiliyor. T-Cross'un bagaj zemini alçaltılarak ve Captur'un koltukları öne doğru itilerek ek hacim elde edebilirsiniz.

 
Bagaj hacmi Artırılmış hacim Koltuklar yatırıldığında
Renault Captur 484 litre 616 litre 1596 litre
Volkswagen T-Cross 385 litre 455 litre 1281 litre

Motor seçenekleri

Renault'nun motor listesi oldukça uzun. LPG, hafif hibrit ve tam hibrit benzinli versiyonlar, 90 bg, 100 bg, 145 bg ve 160 bg gibi güç çıkışların sahip. Fakat ülkemizde, yalnızca 140 bg güç sunan 1.3 litre hafif hibrit güç ünitesiyle ve otomatik şanzıman ile sunuluyor.

Renault Captur

Volkswagen T-Cross

T-Cross seçenekleri daha basit. Küçük Volkswagen sadece 95 ve 115 bg'lik 1.0 litrelik TSI benzinli motorla sunuluyor. Vites kutusuna gelince, 95 bg'lik varyant 5 ileri manuel şanzıman ile, 115 bg'lik varyant 6 ileri manuel şanzıman veya 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla eşleştiriliyor. Ülkemizde ise yalnızca 115 bg'lik versiyonlar sunuluyor.

 
Şanzıman Güç Tork
Renault Captur 7 ileri EDC 140 bg 260 Nm
Volkswagen T-Cross

6 ileri manuel

7 ileri DSG

115 bg 200 Nm

Fiyatlandırma

Bunlara da göz atın

2024-05-10T07:18:47Z dg43tfdfdgfd