GENESIS, GRANTURISMO OYUNU IçIN YENI BIR KONSEPT TASARLADı

Süper otomobilin tam ölçekli bir modeli, gerçek Dünya'da da bulunuyor.

Tıpkı Cadillac'ın etkileyici konseptleri gibi Genesis de asla satmayı planlamadığı heyecan verici otomobiller tanıtmaktan keyif alıyor. Hyundai alt markası tarafından tasarlanan "Genesis X Gran Racer Vision Gran Turismo Konsepti" Gran Turismo video oyunu için özel olarak geliştirildi.

Güney Kore'deki 2024 Busan Otomobil Fuarında tanıtılan konsept, esasen geçen yılın sonlarında tanıtılan Genesis X Gran Berlinetta Concept'i temel alıyor. Güçlü bir karbon fiber arka kanatla vurgulanan aero paketi ile daha agresif bir stile sahip. Ön camı ikiye bölen tekli silecek, çamurluk havalandırmaları ve sırtındaki balık yüzgeci onu yol odaklı versiyondan ayırıyor.

Genesis X Gran Racer Vision Gran Turismo Konsepti

Genesis, hibrit güç ünitelerini geliştirdiği için yeni konsept daha da güçlü. Elektrikli süperşarj ile donatılmış V6 motor, 10.000 rpm'e kadar dönerek 870 beygir gücü ve 1070 Nm tork sağlıyor. Elektrik desteği konusunda ise 670 bg ve 305 Nm sağlayan ön aksa monte edilmiş bir elektromotor görev alıyor. İkisi birlikte 1.540 bg ve 1425 Nm tork üretiyor. (Hesaplar tutmuyor gibi görünse de veriler bu şekilde)

Toplam güç çıktısı, önceki konsepte göre 469 bg ve 90 Nm artış temsil ediyor. Ancak, otomobil sadece Gran Turismo'da yer aldığından bu rakamların hiç önemi yok. Gerçi, bu araç gerçek hayatta da mevcut. Tam boyutlu bir maket, etkinliklerde sergilenmek üzere üretilmiş.

Genesis X Gran Racer Vision Gran Turismo Konsepti

Çarpıcı turuncu rengi, konsepti Magma serisine bağlamak için bilinçli olarak seçilmiş. Bu turuncu ton, GV60 ve G80'de görüldüğü gibi performans araçlarına adanmış yeni alt markayla özdeşleşiyor. Yine de, Magma modelleri BMW M, Mercedes-AMG veya Audi Sport kadar sert araçlar üretmeyecek.

Geçen yılki konsepte kıyasla Genesis, yarış otomobili temasını daha iyi yansıtmak için iç mekanda da bazı değişiklikler yapmış. Kabin, karbon fiber kova koltuk ve tam entegre bir takla kafesi ile tek koltuklu bir hale dönüştürülmüş. Ayrıca, çekiş kontrol sisteminin müdahale seviyesi gibi çeşitli ayarları yapmak için artık daha fazla düğmeye sahibiz.

Genesis, otomobilin ne zaman Gran Turismo'ya ekleneceğini açıklamadı. Temmuz ayına sadece birkaç gün kalmış olmasına rağmen oyunun Haziran güncellemesi hâlâ çıkmadı. Genellikle aylık güncellemeler kapsamında birkaç ücretsiz otomobil eklendiği için, önümüzdeki günlerde bu aracı kullanma fırsatı bulabiliriz. Dijital ortamda olsa bile...

Bunlara da göz atın

Source: Genesis

2024-06-27T17:25:15Z dg43tfdfdgfd