FORD, 2022-2023 MODEL MUSTANG MODELLERINI GERI çAğıRıYOR

Ford'un yıl başından beri 32. geri çağırma işlemi oldu.

2024 yılı Ford için pek de iyi geçmiyor. Yıl başından beri tam 31 kez geri çağırma yapan ABD menşeli üretici, 32. geri çağırmayı Mustang modelleri üzerinde başlattı. Açıklamaya göre 2022-2023 model Mustang modelleri, direksiyon sorunları nedeniyle geri çağrılıyor.

Geri çağırma işleminin yaklaşık 30.735 adet Mustang'i kapsayacağı netleşti. Ford şimdilik model donanımlarını açıklamadı fakat sorunun donanım ile bağlantılı olmadığını söylemek mümkün görünüyor.

Ana sorun, ikincil dijital tork sensörünün yanlış kalibre edilmesi nedeniyle ortaya çıkmış. Yani direksiyon dişlileri doğru şekilde kalibre edilmemiş. Elektrikli bir direksiyon kullanan Mustang, yanlış kalibrasyon nedeniyle virajlarda sürücünün kontrolü kaybetmesine neden olabiliyor.

Ford şimdilik bu sorun yüzünden herhangi bir kazanın yaşanmadığını, can veya mal kaybı olmadığını ifade ediyor.

Bunu da oku

Mavi Oval, geçtiğimiz Mayıs ayında bir tedarikçisinden kaynaklı direksiyon dişlisi sorunlarını keşfettikten sonra geniş çaplı bir soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturmanın sonunda Mustang modelleri de geri çağırılmış olacak.

Ford, aracını geri çağıracağı müşterileri için ücretsiz tamir işlemleri sağlayacak. Kullanıcıları araçlarında bulunan Power Steering kontrol modülü yeni bir yazılım ile güncellenerek sorun ortadan giderilecek. Ford, 5 Ağustos itibariyle sorunlu araçların sahiplerine ulaşmaya başlayacak.

2024-07-04T08:21:43Z dg43tfdfdgfd