FERRARI SF90'ıN öZEL VERSIYONU KAMERALARA TAKıLDı!

Versione Speciale casuslardan kaçamıyor.

Üreticiler için bazı modeller çok özeldir. Bir modelin marka için önemini de, kendisine gösterilen ilgiden anlayabiliriz. İşte SF90 Stradale bu modellerden biri. İtalyan markanın en özel modellerinden biri olan SF90, Ferrari'den özel bir ilgi ve alaka görüyor. Bu ilginin meyvelerinden biri de şu anda karşımızda duruyor.

Adının Versione Speciale olduğu öne sürülen bu prototip, daha önce birkaç kez daha casuslarımıza yakalanmıştı. Elimize ulaşan yeni casus fotoğraflarda ise aracı daha yakından inceleme şansı buluyoruz. İtalyan kaynaklarımızın "SF90 LM" adıyla satışa çıkacağını iddia ettiği model, standart kardeşinden daha farklı görünüyor.

Aerodinamik güncellemelere sahip olan prototipin ön kısmındaki devasa hava kanalları dikkat çekici. Hatta kaputun üstüne bakarsanız, Ferrari mühendislerinin saklamaya çalıştığı diğer hava menfezlerini de görebilirsiniz. Profilde ise motora temiz hava sağlayacak kanalların büyütüldüğünü görüyoruz.

Bunu da oku

Asıl değişim ise arka bölgede. Bu bölümü devasa bir arka kanat domine ediyor. Bununla birlikte difüzörün çok daha büyütüldüğü görülebiliyor. Gözlerimiz bizi yanıltmıyorsa çift çıkışlı egzoz sistemi de farklı bir tasarıma sahip. Tabii bu detayların tamamı, üretim versiyonu ile değişebilir.

Peki bu SF90 LM neyin nesi? Yine İtalyan kaynaklarımıza göre model, pist günlerini seven cebi geniş kullanıcılar için bir oyuncak olacak. Fakat modelin sadece piste özel olmayacağını belirtelim. Çünkü iddialara göre Ferrari, modeli aynı zamanda şehir içi yollara uygun olması için tasarlıyor. 

Modelin birkaç ay içerisinde tanıtılmasını bekliyoruz.

2023-06-02T11:59:19Z dg43tfdfdgfd