ELEKTRIKLI KIA NIRO | ELEKTRIKLI KIA MANTıKLı Mı? | NEDEN ALMALı?

Güney Koreli otomobil üreticisinin elektrikli modelini inceledik.

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, son zamanlarda elektrikli otomobillerinin sayısını giderek artırmaya devam ediyor. Pek çok segmentte otomobiller karşımıza çıkan firma, tamamen elektrikli Niro ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bu hafta, "Neden Almalı?" serimiz kapsamında tamamen elektrikli Kia Niro'yu sizler için inceledik.

Tamamen elektrikli Niro, şu anda ülkemizde iki farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor. Elegance ve Prestige olmak üzere iki farklı seçenekle karşımıza çıkan araç, toplamda 204 beygir güç ve 255 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 7.8 saniyede tamamlayabilen araç, maksimum 167 km/sa hıza çıkabiliyor.

Batarya tarafına geldiğimizde ise bizleri 64.8 kWh'lik bir batarya karşılıyor. 100 kW DC hızlı şarj istasyonlarında yüzde 10'dan yüzde 80'e 45 dakikada şarj olabilen Niro, WLTP verilerine göre 460 km menzil sunabiliyor.

Pek çok farklı teknolojik donanıma ve Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Ön Çarpışma Engelleme Asistanı gibi gelişmiş sürüş özelliklerine sahip olan tamamen elektrikli Kia Niro, rakiplerine kıyasla farklı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Model hakkında bilgi edinmek için yukarıdaki videomuzu izleyebilirsiniz. Daha fazlası için ise kanalımıza abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın. İyi seyirler!

Bunu da oku

2023-06-07T17:15:41Z dg43tfdfdgfd