CATERHAM, ELEKTRIKLI PROJECT V'NIN TEASER GöRSELINI PAYLAşTı

Şirket, tamamen elektrikli spor otomobil konseptini 11 Temmuz'da tanıtmayı planlıyor.

Elektrifikasyon süreciyle birlikte otomobil sektöründe oldukça köklü bir değişim yaşanıyor. Ferrari, Lamborghini ve Rolls-Royce gibi markalar da olmak üzere pek çok üretici artık tamamen elektrikli otomobillere odaklanıyor. Her ne kadar bugüne kadar İngiliz Caterham bu şekilde adım atmasa da yeni teaser görseliyle birlikte elektrikli dünyasına katılmaya hazırlanıyor.

Şirket tarafından yapılan paylaşımla birlikte Project V adlandırılan tamamen elektrikli spor otomobil konseptinin teaser görseli paylaşıldı. Her ne kadar görselden aracın ayrıntıları net olarak gözükmese de coupe bir formda olacağını söyleyebiliriz. Marka, konseptin sürücü odaklı, hafif ve sürüşü eğlenceli cesur yeni bir tasarımı temsil edeceğini söylüyor.

Şimdilik elimizde çok fazla ayrıntı bulunmadığı için araca dair daha fazla yorum yapamıyoruz. Ancak aktarılanlara göre konsept, tamamen elektrikli olarak karşımıza çıkacak ve spor otomobil dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olacak. Şimdilik şirket tarafından yapılan açıklamalarda aracın gelecekte seri üretime girip girmeyeceği ile ilgili net bir bilgi verilmedi.

Yaklaşık iki hafta önce Caterham, başka bir elektrikli spor otomobil konseptini tanıttı. EV Seven olarak adlandırılan model, markanın geleneksel tasarım çizgilerine sahip olsa da tamemen elektrikli olarak ve içten yanmalı Seven 485 ile benzer bir ağırlıkla karşımıza çıkıyor. Prototip, toplamda 243 beygir güç ve 250 Nm tork üretebiliyor. Buna ek olarak 0-96 km/sa hızlanmasını sadece 4 saniyede tamamlayabiliyor.

Her ne kadar araç oldukça iyi özelliklere sahip olsa da marka, şimdilik seri üretim düşünmüyor. Caterham, yeni elektrikli spor otomobil konseptini 11 Temmuz'da tanıtmayı planlıyor.

Bunu da oku

Source: Caterham

2023-06-07T16:15:46Z dg43tfdfdgfd