BU UZAKTAN KUMANDALı ARABA, V8 MOTORDAN Güç ALıYOR

Şanzımanı bile çalışır hâlde.

Minyatür motor sektöründe bir numara kabul edilen Toyan'ın 28cc hacimli V8 motoru, nihayet bir eve sahip. Sürekli karşımıza çıkan nitro-yakıtlı ufaklık, bu sefer uzaktan kumandalı bir oyuncak şasisine yerleştirildi. Ayrıca, sorunsuz çalışan bir şanzımana sahip.

YouTuber JohnnyQ90'ın videosunda gördüğünüz duman lastiklerden değil, çift egzoz çıkışlı susturucudan geliyor. Bunun kasıtlı olup olmadığını bilmiyoruz fakat, gaz kelebeği her sıkıldığında mavi renkli bulutlar beliriyor ve gürleyen V8 orkestrasına eşlik eden lastik dumanları gibi görünüyor. Ve evet, alıştığımız notalardan daha tiz olsa da bu motor gürlüyor.

Bu RC arabanın uzaktan kumandası üzerinde bir elektrikli marş motoru bile var. Motorun bazen stop ettiğini görüyoruz fakat sorunun kaynağı bilinmiyor. Yorumlarda, nitro motorlu RC arabalarda yaygın olan bu sorunun, yakıt deposuna basınç uygulayarak çözülebileceğini söyleyenler var.

Bazıları ise bunun debriyaj yüzünden olduğunu düşünüyor. Evet, bu küçük V8 arabanın çalışan bir debriyajı bile var. Videonun başında debriyaj hızlı bırakıldığında motorun stop ettiğini bile görebiliyoruz. Sert virajlarda motor devri çok düşerse, güç sağlamak için yeterli tork olmayabilir ve bu da motoru durdurabilir. Yorumlarda, araç durduktan sonra tekrar çalıştırmak kolay olduğu için sorunun bu olabileceğini düşünenler de var.

Sorun her ne olursa olsun kolayca çözülebileceğini tahmin ediyoruz. Proje tamamlandığı zaman bu ufaklığın bir gövdeye kavuşup etrafta koşuşturmasını izlemek epey keyifli olacak. Geçtiğimiz aylarda, aynı minyatür V8 motorun kullanıldığı "V8 motorlu matkap" projesinden de bahsettiğimizi hatırlatmadan geçmeyelim.

Bunlara da göz atın

2024-04-28T15:27:09Z dg43tfdfdgfd