BMW X4, MODEL GAMıNA VEDA EDIYOR

Üzülmüş gibi yapın.

BMW geçen yıl ikinci nesil X2'yi piyasaya sürdüğünde, crossover-coupe'yi selefinden çok daha büyük hâle getirmişti. Bu da bazılarımızın X4'ün bir geleceği olup olmadığını merak etmesine neden oldu. Artık cevabı biliyoruz: X4, model gamına veda ediyor. Şirket yetkilileri Motor1 İtalya'daki meslektaşlarımıza Mercedes GLC Coupe'nin rakibinin yeni bir nesil görmeyeceğini bildirdi.

BMW, X2'nin büyümesiyle birlikte model gamında X4 için yerleri kalmadığını söylüyor. İki model arasındaki fiyat farkı önemli ölçüde daraldı, bu nedenle her ikisini de seride tutmanın bir anlamı yok. Coupe sopasıyla dövülmüş daha büyük ve daha gösterişli bir SUV isteyenler için, X6 seçeneği bir yere kaçmıyor.

X4'ü özleyecek olursanız, X2'nin hemen üstünde yer alan yeni X3'e bakmakta fayda var. X2'nin önden çekişli platformu ve dört silindirli motorunun aksine, X3 ailesi arkadan itiş temelli bir platforma dayanıyor ve M50 versiyonunda altı silindirli bir motor bulunduruyor. BMW'nin 2023'te en çok satan ürünü olmasına şaşırmamak gerek.

BMW, X4'ün üretimini ne zaman sonlandırmayı planladığını söylemiyor. Yenilenen X3'ün teslimatlarının bu yılın sonlarına doğru başlamasıyla birlikte, X4'ün çok zamanı kalmadığını tahmin ediyoruz. Bir SUV'nin meşhur baltayı yiyeceği haberini duymak pek alışık olduğumuz bir şey değil ancak açıkçası bu modelin ortadan kalkacak olmasına üzülmüyoruz.

Bu arada, X4'ün dolaylı bir halefiyle tanışma ihtimalimiz bulunuyor. BMWBLOG, tamamen elektrikli iX4'ün Neue Klasse platformunda 2027 yılı civarında piyasaya çıkmasının planlandığını bildirdi. Münih merkezli marka, 2028 yılına kadar yeni platform üzerinde en az altı EV'yi piyasaya süreceğini söyledi. Halihazırda onaylanmış olan iX3 crossover'ın 2025'te ve i3 sedanın 2026'da piyasaya sürülmesinin ardından, iX4 ani bir çıkış yapabilir.

Bunlara da göz atın

2024-07-04T14:22:56Z dg43tfdfdgfd