BMW 7 SERISI, ALMANYA'DA OTONOM SüRüş IçIN IZIN ALDı

Seviye 2 ve Seviye 3'ün bir karışımı.

BMW 7 Serisi, Almanya yollarında neredeyse kendi başına sürüş yapma iznine kavuştu. Bavyeralı üretici, Seviye 2 sürücü destek sistemini (BMW Otoyol Asistanı) Seviye 3 (BMW Personal Pilot L3) ile aynı otomobilde birleştirmek için onay aldı.

24 Ağustos'tan itibaren 7 Serisi'ni BMW Personal Pilot L3 seçeneğiyle satın almış olanlar BMW Otoyol Asistanı'nı ücretsiz olarak ekleyebilecekler (BMW Otoyol Asistanı ve Sürüş Asistanı Pro, BMW Personal Pilot L3 seçeneğinin bir parçasıdır ve yalnızca Almanya'da KDV dahil 6.000 € (210 bin ₺) fiyatla sunulmaktadır).

BMW Personal Pilot L3

BMW Otoyol Asistanı (Seviye 2), bölünmüş yollarda kullanılabilen ve 130 km/s'e kadar hızlarda çalışan direksiyon ve şerit kontrol asistanı olarak özetlenebilir. Sürücü ellerini direksiyondan çekebilir, ancak yolda olup bitenlere dikkat etmeye devam etmeli ve gerektiği zaman direksiyonun kontrolünü yeniden ele alabilmelidir.

Kısmen otonom modda sürüş yaparken, BMW 7 Serisi'nin sollama manevrası için gerekli direksiyon hareketlerini yapan ve trafik izin verdiği anda araç hızını ayarlayan Aktif Şerit Değiştirme Yardımcısı sayesinde kendi başına şerit değiştirilebiliyor. Sürücü bu sistem tarafından önerilen şerit değişimini sadece dış aynaya bakarak bile başlatabilir.

BMW Personal Pilot L3

7 Serisi'ndeki BMW Personal Pilot L3 işlevi ile sürücü 60 km/s'e kadar hızlarda sürüşü tamamen otomobile devredebilir (ancak üretici gözlerini yoldan ayırmamasını ve direksiyonu devralmaya her zaman hazır olmasını önerir).

BMW Group Sürüş Deneyimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Mihiar Ayoubi, tüm bu sürücü destek sistemlerinin tek bir otomobilde bir araya getirilmesini şöyle yorumluyor: "Yeni BMW 7 Serisi'nde her iki teknolojiyi bir araya getirerek otomotiv sektöründe yeni standartlar belirliyoruz. Bunu yaparken, müşterilerimize güvenli, konforlu ve yenilikçi bir sürüş deneyimi sunma taahhüdümüzün altını çiziyoruz."

Bunlara da göz atın

2024-07-01T09:24:50Z dg43tfdfdgfd