BIR PROTOTIPE BENZEYEN BU ARAç, BüYüK BIR YALANDAN IBARET

Araç sahibi, insanları kandırmak için MX-5'ini bu şekilde kaplamış.

Mayıs ayına girmemizle birlikte, otomobil üreticileri geliştirdiği araçların sıcak hava testlerini yapmaya başladı. Bu havalarda sıklıkla göreceğimiz prototiplerden biri olduğunu sandığımız bu MX-5, maalesef büyük bir yalandan ibaret. NE kodlu yeni nesil bir MX-5'in yolda olduğunu biliyor olsak da henüz ilk tanışma için erken olduğu aşikâr.

Reddit'te gündem olan ve birçok Miata hayranının aklını karıştıran bu araç, tavanının açık olması sebebiyle kendini ele veriyor. Genelde otomobil üreticileri, aracın içinde bir değişiklik olmasa da gizliliği korumak açısından üstü açılabilir araçlarında tavan kapalı şekilde gezmeyi tercih ederler. Ayrıca, ayna kapaklarının bile kamuflajla kaplanmış olması, araç sahibinin bizlerle dalga geçtiğini tekrardan kanıtlıyor.

Yeni güç ünitelerini test etmek için eski modellerin gövdesini kullanmak üreticiler arasında yaygın bir uygulamadır, ancak bu senaryoda genellikle mevcut nesilden bir otomobil kullanılır. NA Miata 30 yaşın üzerinde, dolayısıyla Mazda'nın yeni bir şeyi test etmek için bu kadar geriye gitmesi mantıksız olurdu. Bir de aracın ön yüzünde gözümüze çarpan farlar var. İlk nesil Subaru BRZ'den alınmış gibi görünen bu far grubuna, alt ön paneldeki lambalar eşlik ediyor.

Reddit gönderisi altında gönderilen bir yoruma göre, araç sahibi yaklaşık bir yıldır aracını bu şekilde kullanıyor. Kaput altındaki değişimler hakkında bir fikrimiz olmayan bu araç stok tutulmuş olabilir. Bunun resmî bir prototip olmadığını öğrendiğimize göre asıl merak ettiğimiz, o farları yerleştirmeyi nasıl başardıkları.

Bunlara da göz atın

Source: Reddit

2024-05-22T13:18:52Z dg43tfdfdgfd