AIRBUS'ıN UçAN ARABASı HAVALANMAYA HAZıR!

Prototipi tanıtılan aracın testlerine başlanıyor.

Airbus'ın uçan arabası planlandığı şekilde geliştirilmeye devam ediyor. İki yıl önce tanıtılan prototipin 2025 yılında pazara sunulması bekleniyor. Bu süreçte son geliştirmeler, Almanya'nın Donauwörth kentinde açılışı yapılan ve uçuş kontrolleri, aviyonikler ve sekiz rotorlu elektrik motorları dahil olmak üzere eVTOL sistemlerini test etmeye adanmış yeni merkezde gerçekleşecek.

İki ton ağırlığındaki CityAirbus, ilk uçuşunu bu yıl içinde gerçekleştirecek. Bugüne kadar 242 uçuş ve 1.000 deneysel kilometrenin yanı sıra birkaç rüzgar tüneli çalışması da tamamlanmış bulunuyor. Yaklaşık 12 metrelik kanat açıklığıyla, 80 km menzil ve 120 km/s varan seyir hızı sunulacak. Airbus, uçuş aşamasında 65 dB ve inişte 70 dB seviyesi ile epey sessiz bir araç vadediyor.

"CityAirbus NextGen'in ilk kez lanse edilmesi, gelişmiş hava hareketliliğine ve gelecekteki ürün ve pazarımıza yönelik önemli ve somut bir adımdır."

-Airbus Kentsel Hava Hareketliliği Başkanı Balkiz Sarihan

Aynı zamanda hidrojenin gelecekteki yerine inanan Airbus, strateji, pazarlama ve finansman alanlarında ortaklıklar ve iş modelleri geliştirmek için Dublin merkezli havacılık şirketi LCI ile birlikte çalışıyor. Hyundai'nin de girişimlerde bulunduğu uçan arabalar için yarış devam ediyor, çünkü bazı tahminlere göre bu, 2040 yılına kadar 1,5 trilyon $ değerinde olabilecek bir mobilite sektörü.

Bunlara da göz atın

2024-05-07T15:16:37Z dg43tfdfdgfd