ÇINLI BYDNIN 10 BIN DOLARLıK MARTıSı AVRUPAYı ZORLAYACAK

Çinli BYDnin 10 bin dolarlık Martısı Avrupayı zorlayacak

Çinden gelen ucuz elektrikli araçlar şimdiden Avrupaya girmeye başladı ve bölgenin en büyük endüstrilerinden birinin altını oydu.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Tesla Inc.i geride bırakarak en büyük küresel elektrikli araç üreticisi olan BYD Co., hisselerini artırmak yolunda ilerliyor.

Çinli üretici geçtiğimiz ay Seagull hatchbackini gelecek yıl Avrupaya getirme planlarını duyurmuştu. Dönen dokunmatik ekran ve kablosuz telefon şarjı gibi premium özellikler sunan Seagull, Çinde 10 bin dolardan daha düşük bir fiyata satılıyor.

Avrupa standartlarını karşılayacak tarifeler ve değişikliklerin ardından BYD yöneticileri, Seagullı kıtada 20 bin eurodan (21.500 dolar) daha düşük bir fiyata satmayı planlıyor.

BYDnin bölgedeki iki tesise yönelik planları, Avrupa Birliği tarifelerinin etkilerini hafifletmeye yardımcı olacak. Çin, batarya ve elektrikli araçlar gibi yükselen sektörlerdeki en büyük yurt dışı yatırımlarını Macaristana yapmıştı. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD de Avrupadaki ilk fabrikasını Macaristanda açmıştı.

2024-05-22T13:38:17Z dg43tfdfdgfd