ÇIN, ABNIN ELEKTRIKLI ARAçLARA UYGULAYACAğı VERGILERIN IPTALINI ISTIYOR

Çin, ABnin elektrikli araçlara uygulayacağı vergilerin iptalini istiyor

Çinin devlet kontrolündeki Global Times gazetesinin haberine göre Pekin, Avrupa Birliğinin Çin elektrikli araçlarına yönelik ön tarifelerini 4 Temmuza kadar kaldırmasını istiyor.

Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik yüzde 38,1e varan geçici AB vergileri 4 Temmuzda başlayacak. Bu arada birlik, ABnin Çinli elektrikli araç üreticilerine yönelik aşırı ve haksız sübvansiyon iddialarını araştırıyor.

Çin defalarca ABye tarifelerini iptal etmesi çağrısında bulunarak müzakere etme isteğini dile getirdi. Pekin, Trump yönetimi tarafından hâlâ ABDnin mallarına uyguladığı gümrük vergilerinden rahatsız olan başka bir gümrük vergisi savaşına dahil olmak istemiyor, ancak böyle bir durumun gerçekleşmesi durumunda Çinli firmaları korumak için her türlü adımı atacağını söylüyor.

AB Komisyon Üyesi Valdis Dombrovskis ile Çin Ticaret Bakanı Wang Wentaonun Cumartesi günü Almanya Ekonomi Bakanının Çine yaptığı ziyaret sırasında yaptığı görüşmenin ardından her iki taraf da tarife görüşmelerinin yeniden başlatılması konusunda anlaştı. Wentao, tartışma kapılarının "açık" olduğunu söyledi.

2024-06-24T04:53:35Z dg43tfdfdgfd