VOLKSWAGEN, ÇIN PAZARıNA öZEL ALT MARKASı ID.UNYX'I TANıTTı

Çin pazarında genç kitleyi hedefliyor.

Alman otomobil üreticileri için Çin'in ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Fakat, Dünya'nın en büyük pazarı yabancılar için karışık bir hâl almaya başladı. Vatanseverlik Çinli müşteriler arasında, özellikle de tamamen elektrikli araçlar söz konusu olduğunda ciddi bir yükselişte. Bu sebeple Avrupalı üreticiler, özellikle de Volkswagen için durum gittikçe zorlaşıyor.

Önceki ID. modelleri, Çin pazarındaki itibarı kurtarmaya yetmeyeceği için, Çinli müşterilerin ihtiyaçlarını daha yakından karşılamayı amaçlayan yeni bir strateji ile karşı karşıyayız: “Çin'de, Çin için”. Üstelik tamamen yeni bir alt markayla. Bu marka da ID takısını taşıyor ve ID.Unyx olarak isimlendiriliyor. Markanın ilk adımı ise yeni bir otomobil olan ID.Unyx01.

Volkswagen

Bu aracın tam elektrikli bir SUV-coupe olmasına şaşırmadığınıza eminim. Boyutlar ve tasarım çizgisi tanıdık geliyorsa da yanılmadınız, çünkü ID.Unyx01 temelde VW logolu bir Cupra Tavascan olarak özetlenebilir.

Bununla birlikte, Volkswagen özelleştirilebilir bir 3D avatara sahip akıllı bir insan-makine arayüzünden (HMI) bahsediyor. Bu aracın 600 kilometreden fazla menzile sahip olduğu da belirtilenler arasında ki bu epey ilginç. Zira bu değer, aynı güç ünitesine ve bataryalara sahip olan Cupra Tavascan için iddia edilenden daha fazla.

Volkswagen
Volkswagen

Bunun nedeni WLTP yerine CLTC standardının (China Light-Duty Test Cycle) kullanılması olabilir. Bu standarda göre, ID. Unyx01'in 77 kWh bataryadan 621 kilometreye kadar menzil elde edebilmesi gerekiyor. Cupra logolu kardeşinde olduğu gibi, 210 kW (286 bg) ve arkadan itişli bir versiyonun yanı sıra iki motorlu, dört tekerlekten çekişli ve 250 kW (340 bg) bir versiyon da mevcut.

Unyx, “teknik ve görsel olarak Çin'in metropollerindeki genç müşterilerin yaşam tarzına göre uyarlandı”. Unyx alt markası, potansiyel müşterilerin sanal ve artırılmış gerçeklik gibi modern teknolojileri kullanarak aracı deneyimleyebilecekleri 20 şehirde 40 özel mağaza açacağının da altını çizdi.

Volkswagen

Çinli alıcıların bu tür şeylerden etkilenmesi muhtemel. Bir diğer olmazsa olmaz ise bir kişisel asistan. ID. Unyx01, görünümü özelleştirilebilen ve araç HMI'i ile senkronize edilebilen etkileşimli, yapay zeka tabanlı bir 3D avatar sunuyor. Avatarın sesi bir insan sesi temelinde yapılandırılabilir ve sürücüye konuşmalarda eşlik edebilir.

Volkswagen'e dönecek olursak, uzun süredir devam eden SAIC-Volkswagen ve FAW-Volkswagen ortak girişimlerinin yanı sıra yeni Volkswagen Smart E-Mobilite Merkezi ile Çin'deki ürün yelpazesi genişleyecek. ID. Unyx programı, 16 yeni elektrikli ID.Unyx modeli, 16 yeni elektrikli ID. modeli, içten yanmalı on iki yeni Volkswagen ve şarj edilebilir hibrit altı yeni modelin 2030 yılına kadar tanıtılmasanı hedefliyor.

Bunlara da göz atın

2024-07-18T15:19:00Z dg43tfdfdgfd