SAHTE SERVISLERE 15 MILYON LIRA CEZA!

Ticaret Bakanlığı, gelen şikayetler doğrultusunda, özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonlarına ilişkin olarak tamir, bakım ve yedek parça teminlerinde, yetkili servis gibi tanıtım yapan servisler tarafından mağdur edilen tüketiciler için harekete geçerek, tüketicilerin bu durumla karşı karşıya kalmaması için tavsiyede bulunuldu.

Bakanlık harekete geçti!

Arama motorlarına ilan verip üst sıralarda yer alan ve 444’lü özel numara ile hizmet veren kendilerini yetkili servis olarak tanıtan dolandırıcılar vatandaşları mağdur ederek, servis elemanı olarak büyük ücretler talep ediyor. Bazıları dolandırıcılar ise “ürünü alıp” sırra kadem basıyor. Ticaret Bakanlığı bu durumlarla karşı gelen şikayetleri tek tek inceleyerek, sahte yetkili servisler için harekete geçti. Sahte yetkili servislere yönelik yürütülen incelemeler kapsamında ise son iki yılda ortalama 15 Milyon TL idari para cezası uygulandığı bilgisine ulaşıldı.

Bu hususlara dikkat!

Olası mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlar şu şekilde;

Özellikle, yetkili servis bilgileri için “Servis Bilgi Sistemi” kullanılması gerekmektedir.

Tüketiciler, Ticaret Bakanlığı aracılığıyla oluşturulan ve www.servis.gov.tr adresi üzerinden, Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) aracılığıyla kullanmış oldukları ürünlerin yetkili servis bilgisine kolaylıkla ve hızlı bir şekilde ulaşabilir.

Ayrıca, internet arama sonuçlarına dikkat edilmesi önem arz etmektedir. Özellikle, internet aramalarında ilk sıralarda yer alan servislerin reklamları ve internet adreslerinde firma logoları yeterli görülmeli bu servislerin mutlaka üretici ya da ithalatçı firmanın internet sitesinde yahut SERBİS’de yer alıp yer almadığı muhakkak kontrol edilmelidir.

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan duyurudan elde edilen bilgilere göre, Tüketiciler, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)” ve Ticaret Bakanlığı web sayfası aracılığıyla ihbar ve şikayet hatlarıyla, Ticaret Bakanlığı’na ulaşarak şikayetlerini izleyebilecekleri bilgisi yer alıyor

2024-05-22T19:10:41Z dg43tfdfdgfd