PETROL ABD VERISI öNCESI DAR FIYAT ARALığıNA SıKışTı

Petrol ABD verisi öncesi dar fiyat aralığına sıkıştı

ABD ham petrolü Perşembe günü yüzde 1 yükseldikten sonra varil başına 82 doların üzerine çıktı. Brent 87 dolara yakındı. Ham petrol piyasalarındaki çıkmaz, yatırımcıların Haziran ve Aralık ayları da dâhil olmak üzere gelecek yıl daha ileri tarihli sözleşmelere odaklanmasına neden oldu.

Yatırımcılar Cuma günü ilerleyen saatlerde ABD para politikasının izleyeceği yola ilişkin ipuçları için kişisel tüketim verilerini izleyecek. Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı Raphael Bostic, enflasyonun ilerleme göstermesi nedeniyle bu yıl dördüncü çeyrekte bir faiz indirimi beklemeye devam ettiğini söyledi.

Petrol, OPEC+nın bu yılın sonlarında bir miktar arz sağlamaya başlayacağı yönündeki duyurusunun ardından Haziran başında aylık kazanç elde etmeye hazırlanıyor. İttifak, gerekirse üretim değişikliklerini duraklatabileceğini veya tersine çevirebileceğini açıklamak zorunda kaldı ve o zamandan bu yana fiyatlar yükseliş eğilimi gösterdi.

Singapurdaki Vanda Insightsın kurucusu Vandana Hari, "Ham petrol mevcut seviyelerde pahalı görünüyor. Yaz talebindeki artış hikayesi biraz abartılı. Jet yakıtı talebi güçlü olabilir ancak benzin ve motorin dünya çapında sıkıntı yaşıyor" dedi.

2024-06-28T05:54:10Z dg43tfdfdgfd