OTOBAN çETESINE DIKKAT! YUMURTA ATıLıRSA YOLUNUZA DEVAM EDIN

Adana ile Mersin arasındaki otobanı mesken tutan ve kendilerine de ‘otoban çetesi' adını veren bir grup, otoyolda seyir halindeki araçların önüne atlıyor. Çete üyeleri, arabaların kaza yapmalarına ya da ani fren yapıp durmalarını sağlayarak hem sürücüyü hem de aracı gasp ediyor.

Adana ile Mersin arasındaki otobanı mesken tutan ve kendilerine de 'otoban çetesi' adını veren bir grup, özellikle gece geç saatlerde; ıssız noktalarda ortaya çıkıyor. Çete üyeleri, otoyola çıkıp aniden seyir halindeki araçların önüne atlayıp, onları kaza yapmalarına ya da ani fren yapıp durmalarını sağlıyor. Sonra da pusudaki diğer çete üyeleri ortaya çıkıp, hem sürücüyü hem de aracı gasp ediyor. Zanlılar, bir başka yöntem olarak da otobandaki köprülere çıkıp, buradan arabaların ön camına yumurta atıp, sürücünün sileceği çalıştırarak, önünü göremeyecek duruma gelince durmak zorunda kalmasıyla harekete geçip araç sürücülerine saldırarak arabalarına el koyup, para ve değerli eşyalarını alıyor.

GÜVENLİ BÖLGEDE POLİSİ ARAYIN

Öte yandan 'otoban çetesi'nin yöntemini sosyal medyada deşifre edip, yapılması gerekenleri anlatan bir vatandaş, 'Aracınızın camına yumurta atıldığında kesinlikle silecekleri çalıştırmayın. Belirli bir mesafe uzaklaştıktan sonra durun. Güvenlik güçlerini arayıp ihbarda bulunun. Araçlarınızın kapısını kilitlen' uyarısında bulundu.

2024-04-29T05:43:10Z dg43tfdfdgfd